Αυστραλία: Τρανς γυναίκα έκαψε το μόριο της ρίχνοντας χημικά για να κάνει αλλαγή φύλου

Επιμέλεια: Newsroom
Αυστραλία: Τρανς γυναίκα έκαψε το μόριο της ρίχνοντας χημικά για να κάνει αλλαγή φύλου
Η μελέτη περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην επείγουσα χειρουργική επέμβαση και την επακόλουθη παραπομπή της σε ειδικό για τρανσέξουαλ. Προσοχή ακολουθούν σκληρές περιγραφές.

Μια μελέτη περίπτωσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Urology Case Reports αναδεικνύει το ατυχές περιστατικό μιας αυστραλιανής τρανσέξουαλ γυναίκας που κατέφυγε σε αυτοτραυματισμό σε μια προσπάθεια να επιτύχει την επιθυμητή μετάβαση φύλου. Η μελέτη περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην επείγουσα χειρουργική επέμβαση και την επακόλουθη παραπομπή της σε ειδικό για τρανσέξουαλ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η 57χρονη τρανσέξουαλ γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας παραμένει αδιευκρίνιστη, είχε γεννηθεί άντρας αλλά ταυτιζόταν έντονα με τη γυναίκα. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης κάλυψης των επεμβάσεων που επιβεβαιώνουν το φύλο από την εθνική δημόσια ασφάλιση υγείας της Αυστραλίας, το Medicare, αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά εμπόδια στην επιδίωξη των επιθυμητών ιατρικών επεμβάσεων.

Η μελέτη υποδηλώνει ότι η γυναίκα, καθοδηγούμενη από την επιθυμία για αλλαγή φύλου και ενδεχομένως αναζητώντας μια εναλλακτική λύση στην ακριβή χειρουργική διαδικασία, αποφάσισε να κάψει χημικά το ίδιο της το μόριο. Οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα του αυτοτραυματισμού, ο οποίος απαιτούσε άμεση ιατρική φροντίδα.

Κατά την άφιξή της στο ουρολογικό τμήμα του νοσοκομείου, οι ιατροί ανακάλυψαν νέκρωση (νεκρό ιστό) στην άκρη του μορίου, μαζί με εγκαύματα, πρήξιμο και ερυθρότητα κατά μήκος του στελέχους. Παρά την οδυνηρή κατάσταση των τραυμάτων της, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η νέκρωση δεν είχε εξαπλωθεί στην ουρήθρα ή την ουροδόχο κύστη.

Κατά τη διάρκεια επτά ημερών, η ιατρική ομάδα παρείχε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της αποστράγγισης της ουροδόχου κύστης της, της φροντίδας του τραύματος, της ενδοφλέβιας χορήγησης αντιβιοτικών και της ανακατεύθυνσης της ροής των ούρων. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής επιδέσμου, έγινε εμφανές ότι η νέκρωση είχε προχωρήσει, οδηγώντας στην απόφαση για επείγουσα πενεκτομή, τη χειρουργική αφαίρεση του νεκρού πέους. Η επέμβαση αυτή περιελάμβανε τον ακρωτηριασμό του κατεστραμμένου οργάνου και τη δημιουργία ενός κολοβώματος ουρήθρας 1 εκατοστού, διατηρώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ουρήθρας για πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης του φύλου.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής παρέμεινε υπό ιατρική παρακολούθηση για οκτώ ημέρες χωρίς να παρουσιάσει επιπλοκές. Στη συνέχεια, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και παραπέμφθηκε σε έναν ειδικό στη διεγχειρητική για περαιτέρω φροντίδα.