Στηρίζουν τον εργοδότη τους οι εργαζόμενοι στο beach bar της Ρόδου: «Απορώ με την υπομονή του αφεντικού» (vid)

Στηρίζουν τον εργοδότη τους οι εργαζόμενοι στο beach bar της Ρόδου: «Απορώ με την υπομονή του αφεντικού» (vid)
Υπέρ του επιχειρηματία τάσσονται οι εργαζόμενοι στο beach bar, με τον ίδιο να αναφέρει ότι παρακαλάνε για να δουλέψουν εκεί

Δύο μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες στα social media με σερβιτόρο να πηγαίνει παραγγελία κολυμπώντας σε πλωτές ξαπλώστρες, το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και τους εργαζόμενους να προσπαθούν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις!

Από τη μία ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι του beach bar που δηλώνουν έκπληκτοι από την έκταση που πήρε το θαλάσσιο σερβίρισμα και από την άλλη ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου που κάνουν λόγο για μεθοδολογίες και πρακτικές ανεπίτρεπτες.

«Εμείς πληρώνουμε για να δουλεύει το Δημόσιο. Τα παιδιά για να δουλεύουν τόσα χρόνια στην επιχείρηση δεν δουλεύουν τυχαία. Τον έναν τον έχω 5 χρόνια, τον άλλον τον έχω 10 χρόνια, άλλον 15. Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ. Οι μισθοί είναι καλοί», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στο MEGA. Μάλιστα, προσθέτει ότι «27 χρόνια έχω το beach bar. Τόσα χρόνια δεν είναι γίνει κάποιο παράπονο, τώρα ξαφνικά ξεκίνησαν όλα, γιατί κάποιοι ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες εδώ και δημιουργούν προβλήματα. Δεν έχω καμία καταγγελία στο εργατικό κέντρο. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, ούτε σε υπάλληλό μου, ούτε σε έμπορο, ούτε πουθενά».

Σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του beach bar υποστηρίζουν ότι ουδέποτε κάποιος τους εξανάγκασε για να πάνε τις παραγγελίες από τη θάλασσα. Όπως λέει μάλιστα ένας από αυτούς στο LIVE NEWS με προϋπηρεσία χρόνων στο κατάστημα, το κάνουν με χαρά αφού τα πουρμπουάρ που κερδίζουν είναι υπέραρκετά.

«Οι λασπολογίες και οι υπονομεύσεις, δεν έχουν καμία δουλειά στο μαγευτικό μας νησί. Απορώ με την υπομονή του, πώς δεν έχουν σταλεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφού το concept μας είναι αυτό και μας βρίσκει όλους σύμφωνους αφού τα ‘τυχερά’ που βγάζουμε μας καλύπτουν τον μήνα μας και την μισθοδοσία μας την κρύβουμε στην άκρη για να κάνουμε καλή ζωή τον χειμώνα. Τι πρόβλημα υπάρχει;» ανέφερε συγκεκριμένα.