Το beach bar στη Ρόδο με τον σερβιτόρο που πηγαίνει την παραγγελία κολυμπώντας, «έπρεπε να είχε σφραγιστεί από το 2016» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το beach bar στη Ρόδο με τον σερβιτόρο που πηγαίνει την παραγγελία κολυμπώντας, «έπρεπε να είχε σφραγιστεί από το 2016» (vid)
Το συγκεκριμένο μαγαζί ξεκίνησε ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας το 2014. Δικηγόρος καταγγέλλει πως ο ίδιος επιχειρηματίας από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία σε άλλη περιοχή.

Σάλος και αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο με τον σερβιτόρο στη Ρόδο που σερβίρει σχεδόν κολυμπώντας στην θάλασσα.

Από την στιγμή που το βίντεο ξεκίνησε να προβάλλεται στο διαδίκτυο αλλά και στα Μέσα, το υπουργείο Εργασίας και Ναυτιλίας πραγματοποίησαν παρεμβάσεις.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποστήριξε πως το βίντεο το έχει τραβήξει ανταγωνιστής του για να του κάνει κακό, ενώ ο υπάλληλος ανέφερε πως παίρνει πολύ καλό φιλοδώρημα και πως δεν τον υποχρεώνει η επιχείρηση να το κάνει.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του Alpha «Super Κατερίνα» σχετικά με το θέμα αυτό και τόνισε πως τηρούνται τα μέτρα στην επιχείρηση μετά από έλεγχο που έγινε και πως ο υπάλληλος δηλώνει χαρούμενος που εργάζεται εκεί.

 

«Έπρεπε να είχε σφραγιστεί από το 2016»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega», η επιχείρηση ξεκίνησε ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας το 2014, ενώ από το 2015 κι έπειτα άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές.

Έκτοτε, εξελίχθηκε σε ένα πολυτελές beach bar με ξαπλώστρες παντού σε όλη την παραλία και μέσα στη θάλασσα, όμως φέρεται να μην έχει άδεια.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο Mega, το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ένα τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Ιούλιο και ο Δήμος Ρόδου αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.

Όμως η επιχείρηση δεν έχει σφραγιστεί, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν διαπιστώσει παραβάσεις.

«Όλη η Ρόδος γνωρίζει»

Ο δικηγόρος Χρήστος Μαλλιαράκης μίλησε στο Mega και υπογράμμισε πως όλοι στο νησί γνώριζαν τις αυθαιρεσίες του συγκεκριμένου beach bar στη Ρόδο.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσια αγαθά, όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, έχουν αυξηθεί και μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις με άδεια καντίνας ή ακόμα και χωρίς άδεια. Παράδειγμα είναι το beach bar, που διαπιστώθηκε ότι από το 2016 λειτουργεί χωρίς άδεια. Όλη η Ρόδος το γνωρίζει», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Η ίδια πρακτική επαναλαμβάνεται, γιατί όσο δεν παίρνεις μέτρα να το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Η εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία που βρίσκεται στη δημοσιότητα, στην περιοχή Γλύστρα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαράκη, πολλές είναι οι επιχειρηματίες που ψάχνουν απομονωμένες παραλίες στη Ρόδο, στήνουν καντίνες και στη συνέχεια επεκτείνονται παράνομα.

Γαλέρα χαρακτήρισε ο Βασίλης Γλέζος, εκπρόσωπος Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην τουριστική σεζόν.

«Είναι μία παραδοχή που κάνεις όταν πας για σεζόν, ότι δουλεύεις 7/7, στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν μισά ένσημα και το ωράριο να εξαρτάται από τη δουλειά που έχει το εκάστοτε μαγαζί. Για τη διαμονή ξέρεις πως συγκατοικείς με παραπάνω από 2 με 3 άτομα», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Γλέζος, «βροχή έχουν πέσει οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα νησιά».