Η μεγάλη διαφορά στα ανδρικά και γυναικεία πουκάμισα που ποτέ δεν είχες παρατηρήσει

Η μεγάλη διαφορά στα ανδρικά και γυναικεία πουκάμισα που ποτέ δεν είχες παρατηρήσει
Αν και μοιάζουν μεταξύ τους, έχουν μια πολύ μικρή αλλά σημαντική διαφορά, την οποία σίγουρα δεν είχες προσέξει ποτέ.

Τα πουκάμισα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ντουλάπας. Είναι το ρούχο που φοράμε οι περισσότεροι στο γραφείο, στη βόλτα ή σε επίσημες περιστάσεις. Προσδίδουν στιλ, κομψότητα, ενώ ταυτόχρονα μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και δροσερά, ειδικά το καλοκαίρι.

Είναι μέρος της καθημερινότητας για άνδρες και γυναίκες, αλλά αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι πως τα δύο αυτά είδη πουκαμίσων (ανδρικά και γυναικεία) έχουν μια μικρή διαφορά, την οποία λίγοι έχουν προσέξει. Για να τη βρεις θα πρέπει να παρατηρήσεις τα κουμπιά τους.

Στα ανδρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται από τη δεξιά πλευρά, ενώ στα γυναικεία συμβαίνει το αντίθετο. Πώς όμως προέκυψε κάτι τέτοιο; Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις που έχουν επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εμείς θα εστιάσουμε στις πιο λογικές.

....

Κάποιοι, λοιπόν, υποστηρίζουν πως τα κουμπιά στο ανδρικό πουκάμισο πρωτοτοποθετήθηκαν στη δεξιά πλευρά γιατί στο παρελθόν, όταν οι άνδρες κουβαλούσαν το σπαθί με το δεξί τους χέρι, μπορούσαν πιο εύκολα να ξεκουμπώσουν το ρούχο τους με το αριστερό. Κάπως έτσι, αυτή η «παράδοση» συνεχίστηκε, φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που φορούσαν πουκάμισα τον 19ο αιώνα, ανήκαν στην υψηλή κοινωνία και συνήθως είχαν υπηρέτριες να τις ντύνουν. Μιας και οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν δεξιόχειρες, τους ήταν πιο εύκολο να ξεκουμπώνουν τα κουμπιά από την αριστερή πλευρά, την ώρα που οι κυρίες τους στέκονταν απέναντί τους. Έτσι, προτιμήθηκε η αντίθετη πλευρά για την τοποθέτηση των κουμπιών σε σχέση με τα ανδρικά πουκάμισα.