Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των 12 κατηγορούμενων

Επιμέλεια: Newsroom
Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των 12 κατηγορούμενων
Οι συνήγοροι των 12 κατηγορούμενων ζήτησαν κάποια ελαφρυντικά που στο άκουσμά τους εξοργίστηκαν όσοι βρίσκονταν στην δικαστική αίθουσα.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και μάλιστα το δικαστήριο άλλαξε την κατηγορία σε βάρος τους σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων ζήτησαν να ληφθούν υπόψη ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, αιτήθηκαν να αναγνωριστούν και τα ακόλουθα ελαφρυντικά για τον κάθε ένα, στο βαθμό που ισχύουν:

  • ότι τα εγκλήματα τελέστηκαν λόγω της νεαρής ηλικίας,
  • ο πρότερος σύννομος βίος,
  • η μεταμέλεια για τις πράξεις τους
  • η καλή διαγωγή τους στις φυλακές

Κατά τις εισηγήσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν τους 12 ως «παιδιά της γειτονιάς», κάτι που πυροδότησε τις αντιδράσεις του ακροατηρίου, με ορισμένους να ξεσπάνε φωνάζοντας «και αυτός που πέθανε τι ήταν; Άκου παιδιά της γειτονιάς..», με την πρόεδρο να τους ζητάει να παραμείνουν ήσυχοι.

Η έδρα διέκοψε για να εξετάσει τα ελαφρυντικά.

Καταπέλτης ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού αναφέρθηκε στα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν τονίζοντας: «Άκουσα ότι κάνουν λόγο για τους κατηγορούμενους ότι σπουδάζουν και θα πρέπει να έχουν ελαφρυντικά, κι ότι οι φυλακές που θα ζήσουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιο που ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;».