Άρχισε ο… πόλεμος: Το Twitter απειλεί με μηνύσεις την Meta για την εφαρμογή Threads

Άρχισε ο… πόλεμος: Το Twitter απειλεί με μηνύσεις την Meta για την εφαρμογή Threads
Θεωρεί πως αντέγραψε δομικά στοιχεία της πλατφόρμας και τα εκμεταλλεύεται.

Έχει περάσει μόλις ένα 24ωρο από την έναρξη της λειτουργίας του Threads και φαίνεται πως το Twitter απειλεί ήδη με μηνύσεις!

Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στον Mark Zuckerberg, ο δικηγόρος του Twitter, Alex Spiro, υποστηρίζει ότι η Meta χρησιμοποίησε εμπορικά μυστικά και πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας του Elon Musk για να φτιάξει το Threads.

Ο Spiro είναι και δικηγόρος του ίδιου του Musk και συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel και ισχυρίζεται πως δεκάδες πρώην εργαζόμενοι του Twitter προσλήφθηκαν για να δημιουργήσουν και να εργαστούν στο Threads.

Εκεί που πατάει το σχετικό έγγραφο είναι πως αρκετοί από αυτούς έχουν ακόμη πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το Twitter και οι κατηγορίες αναφέρουν ότι τις αξιοποίησαν για να φτιάξουν την εφαρμογή που χαρακτηρίζει «αντίγραφο».

Το Twitter απειλεί με νομικές ενέργειες, ένδικα μέσα και ασφαλιστικά μέτρα και απαιτεί από τη Meta να σταματήσει άμεσα να εκμεταλλεύεται εμπορικά μυστικά και απόρρητες πληροφορίες.

Η Meta απάντηση στο θέμα με ένα post μέσα στην εφαρμογή, όπου και ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας, Andy Stone, σημείωσε πως «κανείς από την ομάδα προγραμματιστών του Threads δεν είχε εργαστεί στο Twitter».

Πηγή εικόνας: indiatoday