Γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν: Χταπόδι είχε κολλήσει στο λαιμό ασθενούς

Επιμέλεια: Newsroom
Γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν: Χταπόδι είχε κολλήσει στο λαιμό ασθενούς
Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί νοσοκομείου στη Σιγκαπούρη όταν κλήθηκαν να εξετάσουν έναν ασθενή με ενοχλήσεις στον λαιμό του, οι οποίες τελικά οφείλονταν σε ένα χταπόδι που είχε φράξει τον οισοφάγο του. Προσοχή σκληρές εικόνες.

Σε μια παράξενη και εκπληκτική περίπτωση, οι γιατροί έμειναν άναυδοι όταν ανακάλυψαν ένα χταπόδι σφηνωμένο στο λαιμό ενός ασθενούς. Το περιστατικό συνέβη στη Σιγκαπούρη, όπου ένας άνδρας αναζήτησε ιατρική βοήθεια μετά από δυσφορία στο λαιμό του.

Ο ασθενής, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, αντιλήφθηκε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε να κάνει εμετό μετά την κατανάλωση ενός γεύματος που περιείχε χταπόδι. Επιπλέον, αντιμετώπισε δυσκολία στην κατάποση, γεγονός που τον ώθησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο Tan Tock Seng για εξέταση.

Για να προσδιορίσουν την αιτία των συμπτωμάτων του, οι γιατροί πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε μια πυκνή μάζα στον οισοφάγο του άνδρα. Η περαιτέρω διερεύνηση μέσω μιας γαστρεντερικής εξέτασης με τη χρήση ενός εύκαμπτου σωλήνα, αποκάλυψε ένα χταπόδι με πλοκάμια που είχε σφηνωθεί.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προσπάθειες να απομακρυνθεί ή να εξαχθεί ο απροσδόκητος επισκέπτης αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου με επιδέξιο τρόπο ελιγμό πέρασαν ένα ενδοσκόπιο από το χταπόδι και εισήλθαν στο στομάχι του ασθενούς. Κάνοντας οπισθοστροφή και χρησιμοποιώντας λαβίδα για να πιάσουν το κεφάλι του πλάσματος, το αφαίρεσαν με επιτυχία.

 

Ευτυχώς, η ανάρρωση του ασθενούς μετά την επέμβαση πήγε καλά και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο ημέρες. Το περιστατικό ρίχνει φως στην επικράτηση των τροφικών αποφράξεων, οι οποίες είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, περίπου στο 80% έως 90%, οι αποφράξεις αυτές περνούν αυθόρμητα. Ωστόσο, το 10% με 20% των περιπτώσεων απαιτεί ενδοσκοπική παρέμβαση, ενώ το 1% απαιτεί χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου.