«Kαμπανάκι» του Εθνικού Αστεροσκοπείου για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει έως 43 βαθμούς η θερμοκρασία (vid)

«Kαμπανάκι» του Εθνικού Αστεροσκοπείου για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει έως 43 βαθμούς η θερμοκρασία (vid)
Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της να φτάνουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Προ των πυλών είναι καύσωνας διάρκειας δέκα ημερών στην χώρα μας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr εξέδωσε ένα ενημέρωση, προειδοποιώντας για θερμοκρασίες οι οποίες -κατά τόπους- θα φτάσουν τους 43 βαθμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Τετάρτη 12/07, με κορύφωση το διήμερο Παρασκευή 14/07 - Σάββατο 15/07 κατά το οποίο συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της να φτάνουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Καύσωνες με μεγάλη διάρκεια την περίοδο 1981-2022

Με αφορμή το επερχόμενο παρατεταμένο θερμό κύμα, παρουσιάζουμε εκ νέου στον πίνακα που ακολουθεί καύσωνες με μεγάλη διάρκεια που εκδηλώθηκαν την περίοδο 1981-2022.

Καύσωνες 1981-2023

Σε αυτούς έχουμε συμπεριλάβει και τους 2 μεγάλους καύσωνες του 2021 οι οποίοι είχαν διάρκεια 11 ημερών. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο εκδηλώθηκαν και άλλοι καύσωνες ή έντονα θερμά επεισόδια, ωστόσο η επιλογή έγινε αποκλειστικά με κριτήριο τη διάρκεια του φαινομένου.