Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται το καρπούζι: Πόσο το δίνει ο παραγωγός και πόσο φτάνει στο ράφι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται το καρπούζι: Πόσο το δίνει ο παραγωγός και πόσο φτάνει στο ράφι (vid)
Οι παραγωγοί τονίζουν πως οι τιμές από το χωράφι μέχρι το προϊόν να φτάσει στο ράφι, αυξάνονται κατά πολύ.

Εκτός από την χωριάτικη σαλάτα και το σουβλάκι, σε είδη πολυτελείας εξελίσσονται και τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι τιμές στο καρπούζι ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων από τον δημοσιογράφο που βρέθηκε σε μποστάνια στη Νέα Καλλικράτεια, οι τιμές διαφέρουν από τον παραγωγό μέχρι το καρπούζι να φτάσει στο ράφι.

Οι παραγωγοί απορούν αφού η τιμή με την οποία φεύγει το εμπόρευμά τους από το χωράφι, διαφέρει κατά πολύ από εκείνη που φτάνει στα χέρια των καταναλωτών.

 

Υποστηρίζουν ότι σε πάρα πολλά προϊόντα οι τιμές διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται εξαιτίας των μεσαζόντων.

Ενδεικτικά στο χωράφι μπορεί να βρει κάποιος:

  • την ντομάτα από 1 ευρώ το κιλό
  • το αγγούρι στα 0,50
  • την πιπεριά στο 1,50 ευρώ
  • το καρπούζι στα 0,75-0,80
  • το πεπόνι στο 1,40

Ένα ακόμη προϊόν του οποίου η τιμή έχει αυξηθεί είναι και το κρεμμύδι καθώς οι καταναλωτές ακόμη και στο χωράφι το βρίσκουν σχετικά ακριβά, περίπου στο 1,10 ευρώ.

Η αύξηση αυτή σύμφωνα με τους παραγωγούς οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες που δεν ευνόησαν με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεπάρκεια στις σοδειές.