Η Αστυνομία έδωσε εντολή στη ΔΙ.ΑΣ να κόβει κλήσεις

Η Αστυνομία έδωσε εντολή στη ΔΙ.ΑΣ να κόβει κλήσεις
Μέλη του προεδρείου του σωματείου ζήτησαν να έχουν συνάντηση με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

H αστυνομία έδωσε οδηγία προς την ομάδα ΔΙΑΣ να κόβουν και κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήραν διαταγή για να κάνουν και έργο της Τροχαίας, να έχουν μπλοκάκι και να κόβουν κλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι κάτι από το οποίο μέχρι τώρα εξαιρούνταν. Μάλιστα θα πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω στις τροχονομικές παραβάσεις.

Στελέχη της υπηρεσίας αναφέρουν πως ήδη στις περιπτώσεις ακραίων παραβάσεων (παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη π.χ.) επενέβαιναν και προσήγαγαν τους παραβάτες στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πως δεν τους ενθουσίασε και πολύ η ιδέα, επειδή ο ρόλος τους είναι η αστυνόμευση και η πάταξη της εγκληματικότητας.

Μάλιστα, μέλη του προεδρείου του σωματείου ζήτησαν να έχουν συνάντηση με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκεί θα εκφράσουν τους όποιους προβληματισμούς και ενστάσεις έχουν για τη συγκεκριμένη οδηγία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρόμοια, προφορική, διαταγή ώστε αστυνομικοί ακόμη και με πολιτικά να κόβουν κλήσεις έχει δοθεί και σε στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και Τμημάτων Ασφαλείας.