Μεροκάματο που στάζει ιδρώτα: «Μπροστά στους γύρους παίρνει φωτιά το σύμπαν» (vid)

Μεροκάματο που στάζει ιδρώτα: «Μπροστά στους γύρους παίρνει φωτιά το σύμπαν» (vid)
Ακραίες είναι οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την Παρασκευή (14/7) στη χώρα μας με το θερμόμετρο να καταγράφει ως και 44 βαθμούς Κελσίου.

Απαιτητικό θα πρέπει να θεωρείται το σημερινό μεροκάματο για όσους δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους και η δουλειά τους δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να ακυρωθεί.

Οδηγοί, ντελίβερι, ψήστες, είναι μερικές από τις απασχολήσεις που δοκιμάστηκαν σήμερα και ήρθαν αντιμέτωποι με τον καύσωνα «Κλέων». Παρά τις υπουργικές αποφάσεις για μετατροπή και παύση των εργασιών, κάποιοι δεν τήρησαν τα μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίου του Alpha άνθρωποι που δουλεύουν ντελίβερι μετέφεραν παραγγελίες παρά την παύση εργασιών από τις 12 – 17 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι έβρισκαν λύση είτε σε υγρά είτε σε ψυγεία που οι θερμοκρασίες ήταν υπό του μηδενός. Βέβαια υπήρχαν και ορισμένοι που δεν είχαν air – condition. Χαρακτηριστικά ένας ψήστης αναφέρει: «45 έξω, 70 μέσα. Μπροστά στους γύρους, ειδικά όταν είναι αναμμένοι παίρνει φωτιά το σύμπαν».

Ακόμη, σημειώθηκαν δεκάδες καταγγελίες στην ΓΣΕΕ, από εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν από τους εργοδότες τους να εργασθούν, κατά παράβαση των μέτρων προστασίας.