Κολυδάς για καύσωνα: «Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο», πότε αναμένεται το νέο κύμα ζέστης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κολυδάς για καύσωνα: «Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο», πότε αναμένεται το νέο κύμα ζέστης (vid)
Ένα νέο και μάλλον πιο ισχυρό κύμα καύσωνα έρχεται στην χώρα μας από την επόμενη εβδομάδα.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και αναμένεται μια μικρή πτώση από σήμερα Κυριακή (16/7).

Ωστόσο την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, ένα νέο κύμα καύσωνα και ενδεχομένως πιο ισχυρό, αναμένεται στη χώρα μας και σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς.

O διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια ανάρτηση στην οποία σημειώνει για τον καύσωνα πως «το πρώτο ημίχρονο τελείωσε», τονίζοντας όμως πως «έχει ο Θεός από την Πέμπτη και μετά…», θέλοντας να αναφερθεί στο νέο κύμα ζέστης που έρχεται.

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Παράλληλα και ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε μια ανάρτηση για τον καύσωνα που έρχεται από βδομάδα και όπως φαίνεται στην εικόνα, προβλέπει πως η θερμοκρασία για έξι ημέρες θα είναι πάνω από τους 41 βαθμούς.

Η ανάρτησή του

«Η θερμοκρασία ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ με μια μόνο ματιά!
Φίλες και φίλοι!
Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!
Για ότι νεότερο στη σελίδα μου στο FACEBOOK: Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou
Για να μη χάνετε τον...καιρό σας
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
».

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Νέο «κύμα» καύσωνα με 43αρια από την Πέμπτη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 βαθμούς.

Α. Από σήμερα Κυριακή (16-07-2023) έως και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές

θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια καθώς οι Ετησίες άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Β. Την Πέμπτη (20-7-2023) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.
Από την Πέμπτη έως τουλάχιστον και την Κυριακή (23-7-2023) νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Κυριακή (16-7-2023) προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και στη δυτική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.


2. Από τη Δευτέρα (17-7-2023) έως και την Τετάρτη (19-7-2023) η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά θα αυξηθεί στα δυτικά ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου
γ. στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου
δ. στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Πέμπτη (20-7-2023) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.