Δραματικές ώρες στη Ρόδο από τη φωτιά: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

Επιμέλεια: Newsroom
Δραματικές ώρες στη Ρόδο από τη φωτιά: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο
Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά στη Ρόδο, με την κατάσταση να είναι πλέον ανεξέλεγτη.

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ρόδος από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί. Στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, προχωρούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου είναι ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα εκκενώνονται τρεις οικισμοί, οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται ξενοδοχείο».

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν 6 εναέρια μέσα. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει επίταξη μηχανημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη τα πτητικά μέσα να ενισχυθούν περαιτέρω.