Πάνω από 10 εκ. ευρώ το πιθανό όφελος από την «χρυσή» χασισοφυτεία: Το ζευγάρι από τη Λάρισα είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση

Επιμέλεια: Newsroom
Πάνω από 10 εκ. ευρώ το πιθανό όφελος από την «χρυσή» χασισοφυτεία: Το ζευγάρι από τη Λάρισα είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση
Σε περισσότερα από 10 εκ ευρώ υπολογίζουν οι αστυνομικές αρχές την αξία από τη συγκομιδή της χασισοφυτείας που εντόπισε η Δίωξη στη Λάρισα.

Μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Λάρισας κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικές Αρχές, προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις, μεταξύ αυτών και του 60χρονου εγκεφάλου της συγκεκριμένης «επιχείρισης»! Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» πρόκειται για ένα ζευγάρι, 60 ετών ο άνδρας και 48 η γυναίκα και για τον γιο τους, 23 ετών.

Οι λεπτομέρειες αλλά και τα ευρήματα της αστυνομικής επιχείρησης παρουσιάστηκαν σήμερα το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, Ταξίαρχο Θωμά Καρανάσιο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο προϊστάμενος Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Θεσσαλίας, Πέτρος Παπαδημητρίου «εντοπίστηκαν, σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, -2- μεγάλες «φυτείες», οι οποίες εκτείνονταν σε 2 διαζώματα, καλύπτοντας συνολική έκταση -4- στρεμμάτων περίπου, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -3.680- δενδρύλλια κάνναβης. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν προχθές, 19 Ιουλίου 2023, -3- ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 60χρονος ως ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας, ένας 23χρονος και μία 48χρονη γυναίκα, ενώ επιπλέον, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -4- αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 27, 32, 35 και 46 ετών, αντίστοιχα».

 

όπως φαίνεται το ζευγάρι είχε στήσει μια ολόκληρη επιχείρηση αφού στο χώρο των φυτειών υπήρχε πλήρες δίκτυο άρδευσης, σκαπτικά εργαλεία, αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, ενώ παράλληλα, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα με διάφορα είδη διαμονής, ρουχισμό και μαγειρικά σκεύη. Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε αυτοσχέδιο υπό κατασκευή ξηραντήριο.