Για έκτο βράδυ στις φλόγες η Ρόδος: Πύρινη «κόλαση» σε Ασκληπιείο και Λάερμα

Επιμέλεια: Newsroom
Για έκτο βράδυ στις φλόγες η Ρόδος: Πύρινη «κόλαση» σε Ασκληπιείο και Λάερμα
Στη Ρόδο το νησί δοκιμάζεται για ένα ακόμα βράδυ με τα αρκετά διάσπαρτα μέτωπα να αναγκάζουν την Πυροσβεστική να προχωρά σε διασπορά δυνάμεων.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που καίει ανεξέλεγκτα για 6η συνεχή μέρα. Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες.

Από νωρίς το πρωί επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχερούν να ελέγξουν τη φωτιά ωστόσο τόσο στην περιοχή Ασκληπειού -Κιοτταρίου, όσο και στην περιοχή Απολλώνων αλλά και στην περιοχή των Λαέρμων εξακολουθεί να επικρατεί ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Η μάχη, σύμφωνα και με εκτιμήσεις αρμοδίων, θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις στη νότια Ρόδο, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Τα τελευταία δεδομένα από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως στο νησί επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ μέχρι να πέσει το φως της ημέρας επιχείρησαν 10 αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 σε ρόλο συντονιστικών.