Τρομακτικές αναταράξεις: Επιβάτες ουρλιάζουν καθώς το αεροπλάνο «βυθίζεται» κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τρομακτικές αναταράξεις: Επιβάτες ουρλιάζουν καθώς το αεροπλάνο «βυθίζεται» κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας (vid)
Για όσους είναι εξοικειωμένοι με τα αεροπορικά ταξίδια, η συνάντηση αναταράξεων κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν είναι ασυνήθιστη και συχνά μοιάζει με απλό βουητό.

Σε μια συγκλονιστική στιγμή που καταγράφηκε στο TikTok, οι επιβάτες μιας πτήσης της Spirit Airlines βρέθηκαν σε μια τρομακτική κατάσταση, καθώς το αεροσκάφος τους έπεσε κατά τη διάρκεια αναταράξεων που προκλήθηκαν από κακές καιρικές συνθήκες. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την Allie Merwin του TikToker, δείχνει την καμπίνα γεμάτη ανθρώπους να ουρλιάζουν καθώς το αεροπλάνο γνώρισε μια ξαφνική πτώση ύψους.

Για όσους είναι εξοικειωμένοι με τα αεροπορικά ταξίδια, η συνάντηση αναταράξεων κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν είναι ασυνήθιστη και συχνά μοιάζει με απλό βουητό. Ωστόσο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι αναταράξεις μπορεί να είναι πιο έντονες, οδηγώντας σε δραστικές αλλαγές ύψους. Αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αναταράξεις σπάνια αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια του ίδιου του αεροσκάφους.

@minimerwin I’m never afraid of turbulence but I was shakinggg! My sister is the one saying “its okay” trying to calm everyone down haha ❤️ we sat on the tarmac for 4 hrs before taking off on an already delayed flight but apparently the weather was still pretty bad! #severeweather #spiritairlines #spiritairlineshorrorstory #flightreacts #flightgonewrong ♬ original sound - allie merwin

Ευτυχώς, οι αναταράξεις στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν σύντομες και μετά από μερικά τεταμένα δευτερόλεπτα, οι επιβάτες της πτήσης άρχισαν να καθησυχάζουν ο ένας τον άλλον ότι όλα θα πάνε καλά. Η προέλευση και ο προορισμός της πτήσης παραμένουν ασαφείς, αλλά η Allie ανέφερε ότι είχαν ήδη υπομείνει μια τετράωρη αναμονή στην πίστα πριν από την απογείωση, γεγονός που έκανε την εμπειρία ακόμη πιο νευρική για όσους επέβαιναν σε αυτήν.

Το βίντεο της Allie στο TikTok έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από δώδεκα εκατομμύρια προβολές, με πολλούς χρήστες να μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες ταραχώδους πτήσης. Κάποιοι αφηγήθηκαν σχετικά ήπιες εμπειρίες με αναταράξεις, ενώ άλλοι συμμερίστηκαν τον φόβο και το άγχος που πρέπει να ένιωσαν η Allie και οι συνεπιβάτες της.

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα άτομα ισχυρίστηκαν ότι απολαμβάνουν την αίσθηση των αναταράξεων που μοιάζει με τρενάκι του λούνα παρκ, ενώ άλλοι μοιράστηκαν χιουμοριστικές στρατηγικές αντιμετώπισης, όπως το να προσποιούνται ότι βρίσκονται σε ζελατινώδη κατάσταση για να απαλύνουν τη δυσφορία.