Η Ρόδος καίγεται για όγδοη μέρα: Απεγκλωβίστηκε τζιπ της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα (vid)

Η Ρόδος καίγεται για όγδοη μέρα: Απεγκλωβίστηκε τζιπ της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα (vid)
Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές των δυνάμεων της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Βάτι Ρόδου Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Λίνδο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βάτι, εκκενώστε τώρα προς Λίνδο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτωπα των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών διαθέτοντας σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου, συνολικά 9 αεροσκάφη CL-215, 6 αεροσκάφη CL-415, 17 αεροσκάφη PZL και 6 ελικόπτερα CHINOOK στα ενεργά μέτωπα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, στην πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών με εναέρια και επίγεια μέσα και προσωπικό εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα, κατόπιν εντολών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, εξής μέτρα για όλη την επικράτεια:

- Εκπομπή του συνόλου των 214 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (1.284 άτομα με 642 οχήματα) και 22 πυροφυλακίων (132 άτομα με 66 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 1.416 ατόμων και 708 οχημάτων, ανεξαρτήτως δείκτη επικινδυνότητας.
- Εκπομπή 50 περιπόλων επιτήρησης (300 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.
- Εκπομπή 18 περιπόλων επιτήρησης (108 άτομα), πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, σε κεντρικές οδούς της Αττικής.
- Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χιλιόμετρα πέριξ του συνόλου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ακόμη, σε ετοιμότητα 2 ωρών βρίσκονται όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου «Ξενοκράτης» (5.312 άτομα) και «Δευκαλίων» (341 άτομα).

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται πτήση ελικοπτέρου UH-1H για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης σε Μαγνησία-Λάρισα και ετοιμότητα πτήσεων ελικοπτέρων UH-1H για επιτήρηση νησιών Ανατολικού Αιγαίου, και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στρατιωτικών νοσοκομείων και των μονάδων υγειονομικού.

Απεγκλωβίστηκε τζιπ της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα

Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές των δυνάμεων της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες, με αποτέλεσμα πυροσβεστικό όχημα να επιχειρήσει για τον απεγκλωβισμό τους, με τα πύρινα μέτωπα στο νησί να μαίνονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση του χωριού Λούτσες προς Αχαράβη από τις Αρχές λογω των σημερινών αναζωπυρώσεων στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκονται έκτοτε και οι κάτοικοι του χωριού Λαυκί.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Ημερολιά

Με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή. Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.