Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Ρόδος (vid)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Ρόδος (vid)
Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης και των νέων εστίασης φωτιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να κηρύξει επιπλέον έξι δημοτικές ενότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Ρόδος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της καταστροφικής φωτιάς που έχει πλήξει το νησί για εννέα διαδοχικές ημέρες. Αρχικά, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ίσχυε για τις περιοχές Ατταβύρου, Καμείρου, Λίνδου και Νότιας Ρόδου, όπου είχαν εκδηλωθεί οι πυρκαγιές.

Οι περιοχές που πλέον βρίσκονται υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου. Η φωτιά δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης και αναζωπυρώνεται συνεχώς, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μια δύσκολη μάχη για να την καταπνίξουν.

Η φωτιά εκδηλώνεται σε διάφορα μέτωπα, καθώς μόλις σβήνει σε ένα σημείο, αναζωπυρώνεται σε κάποιο άλλο. Νέες εστίες πυρκαγιάς παρουσιάστηκαν στις περιοχές των Αρχαγγέλου και Βατίου, προκαλώντας ανησυχία και επιπλέον προκλήσεις στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Πυροσβέστες και εθελοντές διεξάγουν αγώνα νύχτα και μέρα για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές σε αυτές τις περιοχές. Οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με στόχο την κατάσβεση των μετώπων στη Μαλώνα, το Βατί και το Γεννάδι.