Απίθανη αγγελία εργασίας από το Netflix: Ψάχνει A.I. Manager με μισθό έως 900.000 δολάρια τον χρόνο

Απίθανη αγγελία εργασίας από το Netflix: Ψάχνει A.I. Manager με μισθό έως 900.000 δολάρια τον χρόνο
Και κάπως έτσι το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν του Black Mirror φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα.

Στο πρώτο επεισόδιο της 6ης σεζόν του Black Mirror με τίτλο «Joan is Awful» βλέπουμε τη ζωή μιας απλής γυναίκας να γίνεται σειρά σε μια streaming πλατφόρμα τύπου Netflix με τη χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης. Κι ενώ θεωρούσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί με τίποτα να γίνει στην πραγματικότητα, η νέα αγγελία εργασίας που ανέβασε το Netflix, μας έβαλε σε σκέψεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είδαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας, αναζητεί έναν νέο AI Manager για να ενισχύσει την εσωτερική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Αν και στον τίτλο της αγγελίας εργασίας το Netflix έγραψε πως η θέση αφορά έναν Product Manager - Machine Learning Platform, στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός «στρατηγικού οράματος» για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω πλατφόρμας μηχανικής μάθησης, η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, «θα προσφέρει στους επαγγελματίες ML/AI του Netflix όλα τα μέσα για να επιτύχουν τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο με τη δουλειά τους, καθιστώντας εύκολη την ανάπτυξη και τη βελτίωση των μοντέλων μηχανικής μάθησης».

Το εντυπωσιακό είναι πως προσφέρει ένα τεράστιο μισθολογικό εύρος που ξεκινά από τα 300.000 δολάρια και φτάνει μέχρι τα 900.000 δολάρια ανάλογα με την εμπειρία και το βιογραφικό του υποψηφίου, ο οποίος θα εργάζεται είτε στο γραφείο του Netflix στο Los Gatos της Καλιφόρνια είτε εξ αποστάσεως στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

....

Στο job description βλλέπουμε επίσης ότι περιλαμβάνεται αξιολόγηση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, η εκτέλεση προγραμμάτων για την «εκπαίδευση των χρηστών» της πλατφόρμας, καθώς και η παρακολούθηση των νέων καινοτομιών στην τεχνολογία.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε και δεν είναι σαφές από την αγγελία είναι το αν ο ρόλος αυτός θα εμπλέκεται άμεσα ή θα επηρεάζει τη δημιουργία περιεχομένου. Το Netflix χρησιμοποιεί ήδη ως γνωστόν τεχνητή νοημοσύνη για την προσαρμογή των συστάσεων που κάνει στους χρήστες. Η streaming πλατφόρμα χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στην ανάλυση του περιεχομένου, βρίσκοντας με αυτό τον τρόπο τι αρέσει στον κόσμο, προσαρμόζοντας τις μελλοντικές της παραγωγές.

Ωστόσο, το Netflix έχει ήδη αποδείξει ότι δεν είναι αντίθετο στην ιδέα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία περιεχομένου. Έχει άλλωστε αντιμετωπίσει επικρίσεις για την ισπανική σειρά ριάλιτι Deep Fake Love, στην οποία αγαπημένα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με deepfaked βίντεο των συντρόφων τους που τους απατούν.

Πάντως ο ρόλος του ΑΙ Manager δεν είναι η μόνη θέση εργασίας που διαφημίζει το Netflix και αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία αναζητά επίσης έναν machine learning scientist για να εργαστεί σε αλγορίθμους εντοπισμού, έναν engineering manager για να ηγηθεί της έρευνας AI σχετικά με την ικανοποίηση των πελατών και έναν software engineer για να δημιουργήσει εργαλεία για ανθρώπους που χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση.