Μεγάλη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Το συνεργείο του MEGA κατέγραψε ισχυρή έκρηξη και τεράστιο «μανιτάρι» καπνού (vid)

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Το συνεργείο του MEGA κατέγραψε ισχυρή έκρηξη και τεράστιο «μανιτάρι» καπνού (vid)
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τη νύχτα οι κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε, η οποία συνεχίζει να καίει.

Νέα μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, σε συνέχεια εκρήξεων νωρίτερα σε αποθήκη πυρομαχικών.

Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα, ενώ η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

Επίσης, οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπάσει τζάμια, με σκάφη του Λιμενικού αλλά και ιδιωτών να φτάνουν στο λιμάνι της περιοχής προκειμένου να παραλάβουν κατοίκους και τουρίστες και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο στον Βόλο.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης καθώς και το μανιτάρι που δημιουργήθηκε αμέσως μετά.

Δραματική έκκληση Μπέου: «Καλώ όλους τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου να φύγουν»

«Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περιουσίες», η δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο ενώ η Νέα Αγχίαλος βρίσκεται στο έλεος της πύρινης κόλασης.

«Το 80% της Νέας Αγχιάλου έχει εκκενωθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος ενώ τόνισε ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στην απόλυτη εκκενωση.

Παράλληλα υπάρχουν φόβοι οτι θα ακολουθήσει νέα μεγάλη έκρηξη.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.