Άγριο οπαδικό επεισόδιο στην Κρήτη: Κράνη, φωτοβολίδες και... χάος στο Ηράκλειο

Επιμέλεια: Newsroom
Άγριο οπαδικό επεισόδιο στην Κρήτη: Κράνη, φωτοβολίδες και... χάος στο Ηράκλειο
Η επεισοδιακή σύγκρουση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της επιδείνωσης της φαινομένου της οπαδικής βίας που πλήττει τον αθλητισμό και απειλεί την δημόσια ασφάλεια.

Έντονα επεισόδια βίας σημειώθηκαν στις 19 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης, μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού. Οι αγριότητες εξελίχθηκαν περίπου στις 11 το βράδυ, όταν 13 οπαδοί από τις δύο αντίπαλες ομάδες συναντήθηκαν στην περιοχή των Καμινίων.

Σύμφωνα με το creta24, η σύγκρουση παρουσίασε σκηνές αποκρουστικής βίας, με τους εμπλεκόμενους να φορούν κράνη και να χρησιμοποιούν μεταλλικά αντικείμενα, ενώ ακούστηκαν ακόμα και φωτοβολίδες. Οι περίοπτες φιγούρες αυτής της άγριας συμπλοκής προσπάθησαν με επιθέσεις να πληγώσουν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας ανυπολόγιστο κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Το συμβάν έγινε σήμα κινδύνου για τις αρχές, και σήμερα (28/7) το πρωί η αστυνομία Ηρακλείου προχώρησε σε σημαντική επιχείρηση ασφάλειας. Εντόπισαν και προχώρησαν στην έρευνα των οικιών οκτώ ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως κύριοι δράστες της σύγκρουσης. Κατά τη διάρκεια των έρευνών τους, εντοπίστηκαν ρόπαλα στα σπίτια δύο εκ των οχτώ αυτών ατόμων.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο από αυτούς, ενώ ερευνά περαιτέρω τις λεπτομέρειες του συμβάντος και τους λοιπούς εμπλεκόμενους. Οι συλληφθέντες ηλικίας περίπου 30 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. Η επεισοδιακή σύγκρουση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της επιδείνωσης της φαινομένου της οπαδικής βίας που πλήττει τον αθλητισμό και απειλεί την δημόσια ασφάλεια