Σπάνιο βίντεο δείχνει την στιγμή που κόμπρα καταπίνει με μια χαψιά ένα πύθωνα επτά μέτρων (vid)

Σπάνιο βίντεο δείχνει την στιγμή που κόμπρα καταπίνει με μια χαψιά ένα πύθωνα επτά μέτρων (vid)
Τα αξιοσημείωτα πλάνα δείχνουν την δηλητηριώδη ινδική κόμπρα να καταπίνει τον δίμετρο πύθωνα, έναν τρομερό στραγγαλιστή που κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία.

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ερπετολογικού κανιβαλισμού, μια κόμπρα στην Ινδία καταγράφηκε σε βίντεο να καταβροχθίζει έναν τεράστιο πύθωνα της Βιρμανίας, εντυπωσιάζοντας τους θεατές στο Mysuru της Καρνατάκα.

Η μοίρα του πύθωνα σφραγίστηκε γρήγορα, καθώς υπέκυψε στο θανατηφόρο δηλητήριο της κόμπρας. Μόλις ο πύθωνας ακινητοποιήθηκε, η κόμπρα ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα, καταναλώνοντας τον γιγάντιο περιοριστή με μια εκτεταμένη δαγκωνιά, σαν να καταπίνει ένα φολιδωτό λουκάνικο. Ένα τέτοιο κατόρθωμα είναι δυνατό για τα φίδια λόγω των εύκαμπτων σαγονιών τους, που τους επιτρέπουν να καταβροχθίζουν θηράματα πολύ μεγαλύτερα από το κεφάλι τους.

Οι πύθωνες της Βιρμανίας είναι γνωστό ότι φτάνουν το εντυπωσιακό μήκος των 7 μέτρων και ζυγίζουν περίπου 200 κιλά, γεγονός που τους καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον πλανήτη. Συγκριτικά, οι ινδικές κόμπρες συνήθως κυμαίνονται μεταξύ τριών και πέντε ποδιών σε μήκος.

Παρόλο που ο ερπετολογικός κανιβαλισμός μπορεί να φαίνεται σπάνιος, οι κόμπρες έχουν γνωστό ιστορικό ότι τσιμπολογούν άλλα είδη φιδιών. Η βασιλική κόμπρα, το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο, που φτάνει σε μήκος τα 5 μέτρα, είναι ιδιαίτερα επιδέξια στο να στοχεύει το ίδιο της το είδος. Η King Cobra έχει παρατηρηθεί ακόμη και να τα βάζει με τον πανίσχυρο δικτυωτό πύθωνα, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου φιδιού παγκοσμίως, με μέγιστο μήκος περίπου 11 μέτρα.