Αγγλία: Πώς μια φιλανθρωπική οργάνωση χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Αγγλία: Πώς μια φιλανθρωπική οργάνωση χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων
Ο οργανισμός εφαρμόζει μια μοναδική προσέγγιση, εμπλέκοντας τους νέους σε σωματικές δραστηριότητες, παρέχοντάς τους παράλληλα ουσιαστική καθοδήγηση σχετικά με πιθανές επαγγελματικές πορείες

Η άθληση έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως ένας ευχάριστος τρόπος για να παραμείνει κανείς σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά η σύνδεση μεταξύ του αθλητισμού και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, ενός σημαντικού κοινωνικού προβλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανής.

Η Street League είναι μια εμπνευσμένη φιλανθρωπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην υποστήριξη νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Ο οργανισμός εφαρμόζει μια μοναδική προσέγγιση, εμπλέκοντας τους νέους σε σωματικές δραστηριότητες, παρέχοντάς τους παράλληλα ουσιαστική καθοδήγηση σχετικά με πιθανές επαγγελματικές πορείες. Επιπλέον, η Street League τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες και τυπικά προσόντα.

Ο Steven Jardine, επικεφαλής των δραστηριοτήτων του Street League στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξηγεί: «Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό για να εμπλέξουμε τους νέους και να αναπτύξουμε κοινωνικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων και η ηγεσία, που είναι πραγματικά σημαντικές στον κόσμο της εργασίας. Εξασφαλίζει επίσης ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές, φιλικό περιβάλλον, όπου είναι ευτυχείς να μιλήσουν για τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και να ακούσουν τις συμβουλές μας για το πώς να τις επιτύχουν».

 

Χάρη στη χρηματοδότηση από τους παίκτες του People's Postcode Lottery, το Street League έχει ουσιαστικό αντίκτυπο, υποστηρίζοντας πάνω από 2000 νεαρά άτομα ετησίως σε όλη την Αγγλία και τη Σκωτία. Τα προγράμματα της φιλανθρωπικής οργάνωσης διαρκούν συνήθως 10 έως 15 εβδομάδες, ενώ οι ομαδικές συνεδρίες πραγματοποιούνται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, κάθε νέος λαμβάνει εξατομικευμένη προσοχή και ο οργανισμός διαμορφώνει ένα ατομικό σχέδιο γι' αυτόν, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και πρακτική άσκηση σε τοπικούς εργοδότες.

«Θα βοηθήσουμε τον καθένα με όποιον τρόπο μπορούμε και δεν υιοθετούμε μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους», τονίζει ο Steven Jardine. «Το να κάνεις τη διαφορά είναι αυτό που είναι το ζητούμενο. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις κάποιον που ήταν ντροπαλός και τρεις μήνες αργότερα να πετυχαίνει σε μια νέα δουλειά».

Γιορτάζοντας τον Νοέμβριο την 20ή επέτειό της, η Street League προσεγγίζει τους νέους με διάφορα μέσα, όπως επισκέψεις σε σχολεία, αθλητικές εκδηλώσεις και διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι η υποστήριξή τους φτάνει σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη.