Βιβλική καταστροφή μετά από έκρηξη σε αποθήκη με πυροτεχνήματα: Εννέα νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βιβλική καταστροφή μετά από έκρηξη σε αποθήκη με πυροτεχνήματα: Εννέα νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες (vid)
Η οδυνηρή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 15:00 τοπική ώρα, εξαπέλυσε μια ισχυρή δύναμη που αντηχούσε στην πόλη, σπάζοντας παράθυρα, καταρρέοντας στέγες και στέλνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού στον ουρανό.

Μια καταστροφική έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στο Σουνγκάι Κόλοκ, μια πολυσύχναστη πόλη της αγοράς κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία στη νότια Ταϊλάνδη, άφησε πίσω της τουλάχιστον εννέα νεκρούς, ανάμεσά τους τρία αθώα παιδιά. Το συγκλονιστικό περιστατικό, που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, προκάλεσε επίσης σοβαρούς τραυματισμούς σε τουλάχιστον 115 άτομα, αφήνοντας την κοινότητα σε σοκ και πένθος.

Η οδυνηρή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 15:00 τοπική ώρα, εξαπέλυσε μια ισχυρή δύναμη που αντηχούσε στην πόλη, σπάζοντας παράθυρα, καταρρέοντας στέγες και στέλνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού στον ουρανό. Ο αντίκτυπος της έκρηξης δεν στοίχισε μόνο ζωές, αλλά προκάλεσε και καταστροφές σε μεγάλο μέρος της πόλης στην επαρχία Narathiwat.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, η αιτία του καταστροφικού αυτού γεγονότος πιθανολογείται ότι συνδέεται με κατασκευαστικές εργασίες στην αποθήκη. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ένα «τεχνικό λάθος» στη συγκόλληση του χάλυβα κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κτιρίου, που οδήγησε στο τραγικό συμβάν. Η πυρκαγιά στην αγορά τέθηκε έκτοτε υπό έλεγχο, αλλά τα σημάδια που άφησε πίσω της στην κοινότητα θα είναι μακροχρόνια.

Αυτόπτες μάρτυρες μοιράστηκαν τις τρομακτικές τους περιγραφές για το περιστατικό. Ο Seksan Taesen, που κατοικεί μόλις 100 μέτρα από την αγορά, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη στιγμή που άκουσε τον εκκωφαντικό θόρυβο που συγκλόνισε το σπίτι του. Το σκηνικό έξω ήταν ένα χάος, με σπίτια που κατέρρευσαν και τραυματίες διασκορπισμένους στην περιοχή.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Νοτιοανατολική Ασία βιώνει μια τέτοια τραγωδία. Τα ατυχήματα που σχετίζονται με πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια εορτασμών δεν είναι ασυνήθιστα στην περιοχή. Στο παρελθόν, παρόμοια περιστατικά έχουν στοιχίσει πολλές ζωές, συμπεριλαμβανομένης μιας έκρηξης σε εργοστάσιο στην Ινδονησία που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα πριν από έξι χρόνια, καθώς και ένα πρόσφατο περιστατικό στη βόρεια Ταϊλάνδη που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δέκα.