Τζορτζ Καλομπάρις: Ο διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ, αποκλείει πελάτη στο εστιατόριό του λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς και αποθεώνεται
Ο εν λόγω πελάτης, φέρεται ότι επισκεφτεί το Hellenic House Project στα νοτιοανατολικά της Μελβούρνης πρόσφατα αλλά έφυγε απογοητευμένος. Εχοντας κάνει κράτηση έξι εβδομάδες νωρίτερα, ισχυρίστηκε αργότερα ότι «ήταν η χειρότερη γευστική εμπειρία που είχα ποτέ».
Ο συγκεκριμένος πελάτης υποστήριξε, δε, ότι περίμενε 45 λεπτά για το φαγητό του καθώς ξεχάστηκε να δοθεί η παραγγελία του.
«Δεν μας προσφέρθηκε καμία αποζημίωση για την αναμονή μας, εκτός από το ότι μας είπαν πως το φαγητό μας θα ερχόταν σε 5 λεπτά. Κάτι που δεν συνέβη», έγραψε στην κριτική του δίνοντας στο κατάστημα μόλις ένα αστεράκι και συνέχισε:
«Έπρεπε να είχα συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν μια καταστροφή όταν έπρεπε να ζητήσω το μενού 10 λεπτά αφότου καθίσαμε. Όπως κι άλλοι, έχουμε δειπνήσει σε πολλά πολλά εστιατόρια και θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την "αυθεντική ελληνική" εμπειρία. Όμως ήταν μακριά απ' αυτό που περιμέναμε. Πρακτικά κανένας από το προσωπικό δεν ήταν Έλληνας (συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή που ήταν ινδικής καταγωγής) και το μενού δεν αντικατοπτρίζει αυτό που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Αυτό το μέρος είναι ένα αστείο και σίγουρα έχετε ξεγελάσει μερικούς ανθρώπους».
«Δεν χρειάζεται να είσαι Ελληνας για να δουλέψεις στο The Hellenic House Project »
Ωστόσο, ο Καλομπάρης απάντησε στην κριτική με ανάρτησή του στο Instagram, λέγοντας ότι οι εν λόγω πελάτες δεν είναι ποτέ ξανά ευπρόσδεκτοι στο εστιατόριό του.
«Δεν θα πω ψέματα. Είμαι κατά 99% πολύ θετικός άνθρωπος, αλλά αυτό είναι φρικτό», έγραψε ο Καλομπάρις και εξήγησε:
«Ναι, κάναμε λάθος με την παραγγελία σας. Άνθρωποι είμαστε. Και ναι, ο μάνατζέρ μου είναι Ινδός. Ξέρετε ποιοι είστε παιδιά. Δεν είσαι ευπρόσδεκτος ποτέ ξανά στο εστιατόριο. Δεν χρειάζεται να μιλάς ελληνικά ή να είσαι Έλληνας για να εργαστείς στο THHP (The Hellenic House Project ). Απλώς πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος. Είμαι τόσο περήφανος για την ομάδα μου. Μισώ τον ρατσισμό. Το μισώ».
Ο Καλομπάρις έχει δέκτης υποστηρικτικών σχολίων, συμπεριλαμβανομένου του συναδέλφου και συμπαρουσιαστή του στο My Kitchen Rules, Μανού Φιλντέλ.
«Μπράβο Τζορτζ, άνθρωποι σαν κι αυτόν πρέπει να μένουν σπίτι τους. Κι αυτός είναι ένας πολύ ευγενικός τρόπος για να πω αυτό που πραγματικά θα ήθελα να εκφράσω», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο άλλοτε κριτή του MasterChef Αυστραλίας, Γκάρι Μέχιγκαν, έγραψε: «Ο κόσμος μας δεν χωρίζεται ανά φυλή, χρώμα, φύλο ή θρησκεία. Ο κόσμος μας χωρίζεται σε σοφούς και ανόητους».
Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι πρόσφατα ο Καλομπάρις είχε δημοσιεύσει ένα video μέσω του οποίου έδειχνε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια μικροπροβλήματα στη λειτουργία του νέου εγχειρήματός του, γράφοντας:
«Ευχαριστώ όλους όσους πέρασαν από το Hellenic House Project. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία. εγαλώνουμε, μαθαίνουμε, θέλουμε συνεχώς να είμαστε καλύτεροι. Η ομάδα κάνει απίστευτη δουλειά και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτήν».
Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει βαθμολογία 4,3 αστέρων στο διαδίκτυο από 121 κριτικές.
Aekaraujo21
Απομονωσε αυτο που τον συνεφερε γιατι η κριτικη ειχε και αλλα πολλα αρνητικα.φυσικα ακομα και αυτο το σχολιο μονο ρατσιστικο δεν ειναι αφου ο ανθρωπος ηθελε να φαει ελληνικη κουζινα και οταν απογοητευτηκε σου λεει χωρις ουτε ενα Ελληνα δεν θα μπορουσε να ειναι ελληνικη κουζινα.και εγω οταν θελω να φαω κινεζικο παω σε μαγαζι που να δουλευουνε κυριως κινεζοι οταν θελω λιβανεζικη κουζινα παω σε μαγαζι με λιβανεζο μαγειρα και οταν πηγα παρισι εψαχνα εστιατορεια που ειχανε οντως αυθεντικη γαλλικη κουζινα και γαλλο σεφ.δεν ειναι ρατσιστικο ισα ισα.θες να γνωρισεις μια ξενη κουζινα και θες να την γνωρισεις απο τους ιδους τους ανθρωπους που την εφτιαξαν..
Ιλάι
Αυτό είναι μια κλασική περίπτωση πλανης... Μια 100% δικαιη αρνητικη κριτική, τη γυρνάει στο political correct για να την ακυρώσει... φτηνό κόλπο...
Э́ллин
Ο πελάτης δεν κατηγόρησε το εστιατόριο επειδή είναι Ινδός ο διευθυντής , αλλά ότι σε ελληνικό εστιατόριο περιμένεις το προσωπικό να έχει κάποια σχέση με την εθνική κουζίνα που πουλάς.Το οποίο δεν θεωρώ παράλογο.
www.ITANIMULLI.com
Δηλαδή αν πας εσύ να φας ιταλικό εδώ στην Ελλάδα θα περιμένεις από τους βοηθούς μέχρι τους μάγειρες και την λάντζα να είναι από την Ιταλία? Και αν δεν είναι κάποιος τι έγινε? Για το φαγητό παμε! Δεν με νοιάζει να είναι και από την Σενεγάλη, το θέμα ειναι να έχει μάθει πως φτιάχνουν σωστα ιταλικό φαγητό!
darwin55
Προφανως δεν εχεις φαει καλο ιταλικο.
darwin55
Οχι. Αλλα αν πας και ειναι χαλια ε θα ριξεις το φταιξιμο κι εκει. Κι εσυ ειμαι σιγουρος το ιδιο θα κανεις.
Dev1ant
Το review του πελάτη δεν είχε καμία σχέση με ρατσισμό αλλά ξέρει ο σεφ ότι έτσι θα πάρει θετικά σχόλια. Όταν πηγαίνεις σε έθνικ εστιατόρια ένα μέρος του προσωπικού καλό ειναι να έχει καταγωγή από την χωρα της κουζινας αλλιώς έχεις ως αποτέλεσμα όπως εδώ πολλά μαγαζιά να πουλάνε έθνικ φαγητό που δεν έχει καμία με καμία σχέση. Μετά από χρόνια στην Ασία στην Ελλάδα δυσκολεύομαι να βρω γνήσιες γεύσεις υποθέτω ότι οφείλεται ότι οι μάγειρες δεν έχουν καν επισκεφτεί τις χώρες που μαγειρεύουν.
Fabián Estay
θα σου συνιστούσα να μην ξαναφας πίτσα, γιατί Ιταλό γνήσιο δεν βρίσκεις σε ελληνική πιτσαρία ούτε για δείγμα.
www.ITANIMULLI.com
Και καταγωγή να έχει από την συγκεκριμένη χώρα, αν δεν είναι καλός μάγειρας τι σημασία έχει? Ετσι και αλλιως σε κάθε χώρα σχεδόν όλα τα φαγητά έχουν παραλλαγές στην συνταγή! Άρα ποτέ δεν ξέρεις αν είναι το σωστό!
Stefanos Kytoudis
Ναι μην τον λυπηθουμε κι ολας που αφησε τοσους υπαλληλους απληρωτους κ φεσι 8 εκατομμυρια Εκλεισε οτι ειχε Εδω ζουμε κ ξερουμε τι σοι ανθρωπος ειναι