Επίθεση με ουκρανικά drones στη Μόσχα: «Ο πόλεμος επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας» λέει ο Ζελένσκι (vids)

Επίθεση με ουκρανικά drones στη Μόσχα: «Ο πόλεμος επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας» λέει ο Ζελένσκι (vids)
Τους φόβους ότι η Ρωσία θα χτυπήσει ξανά τις ενεργειακές υποδομές τις Ουκρανίας εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως ουκρανικό drone καταστράφηκε στον αέρα πάνω από την περιοχή Οντιντσόβο και πως άλλα δύο συνετρίβησαν στη Μόσχα, σύμφωνα με το TASS.

Με μια έμμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε συγκροτήματα γραφείων στη Μόσχα τα ξημερώματα της Κυριακής, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι ο πόλεμος «φτάνει στη Ρωσία, στα στρατηγικά κέντρα και τις στρατιωτικές βάσεις της».

Το γεγονός ότι εχθρικά drones έχουν αρχίσει να φθάνουν στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες, ακόμη κι αν δεν προκαλούν σοβαρές ζημιές, προκαλεί αμηχανία στις αρχές που έχουν πει στον κόσμο πως η Ρωσία έχει τον πλήρη έλεγχο αυτής που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας. Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε πει μετά την απόπειρα επίθεσης της Δευτέρας πως θα ακολουθούσαν και άλλες επιθέσεις με drones.

«Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, φυσική και απολύτως δικαιολογημένη», είπε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του, στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο Ιβάνο-Φρανκίφσκ στη δυτική Ουκρανία.

«Η Ουκρανία ενισχύεται», τόνισε ακόμη ο Ζελένσκι, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η χώρα του θα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών της τον επόμενο χειμώνα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει το ενεργειακό δίκτυο.