Ο ηθοποιός του «Breaking Bad» Mark Margolis πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Ο ηθοποιός του «Breaking Bad» Mark Margolis πέθανε σε ηλικία 83 ετών
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Mark Margolis.

Πέθανε ο Mark Margolis, ο Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως πρώην βαρόνος των ναρκωτικών Hector Salamanca στο Breaking Bad και στο Better Call Saul.

Ο Margolis, ο οποίος κάποτε περιέγραψε τον εαυτό του ως «ηθοποιό-εργάτη», είχε ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των Scarface, Ace Ventura και The Wrestler.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του και ηθοποιός, Μόργκαν Μαργκόλις, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από την ασθένεια που έπασχε ο πατέρας του.

Ποιος ήταν ο Mark Margolis

Ο Margolis γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1939. Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε κοντά στη Στέλλα Άντλερ και ξεκίνησε την καριέρα του .O ταλαντούχος ηθοποιός ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής στα 14 του χρόνια, όταν και παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής. Στη συνέχεια σπούδασε στο «The Actors Studio».

Έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη στο «X-rated The Opening of Misty Beethoven» το 1976, ενώ στη συνέχεια είχε μικρούς ρόλους στα «Going in Style», «De Palma’s Dressed to Kill» και «Arthur».

Συμμετείχε επίσης, στις ταινίες The Cotton Club, The Secret of My Success, 1492: Conquest of Paradise, I Shot Andy Warhol, Absolute Power, The Thomas Crown Affair, End of Days, The Tailor of Panama, Hardball, Gone Baby Gone, Defiance και Stand Up Guys.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Hector «Tio» Salamanca στο «Breaking Bad», τον Μάρτιο του 2009 στο δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να υποδυθεί ξανά τον ίδιο χαρακτήρα στο prequel του «Breaking Bad», «Better Call Saul».

Breaking Bad: «Συμμετέχουμε με εκατομμύρια θαυμαστές στο πένθος για το θάνατο του εξαιρετικά ταλαντούχου ηθοποιού»

Στο Breaking Bad, ο Salamanca ήταν ένας αγανακτισμένος πρώην βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος επικοινωνούσε μόνο με τη χρήση ενός χάλκινου κουδουνιού που ήταν προσαρτημένο στην αναπηρική του καρέκλα και τελικά πέθανε με δραματικό τρόπο. .

«Μαζί με εκατομμύρια θαυμαστές θρηνούμε τον θάνατο του εξαιρετικά ταλαντούχου Mark Margolis, ο οποίος -με τα μάτια του, ένα κουδούνι και πολύ λίγα λόγια- μετέτρεψε τον Έκτορα Σαλαμάνκα σε έναν από τους πιο αξέχαστους χαρακτήρες στην ιστορία της τηλεόρασης. Θα μας λείψει» ήταν η ανακοίνωση της δημοφιλούς σειράς.