Ο πιο έμπειρος πιλότος του κόσμου αποκαλύπτει γιατί οι επιβάτες παίρνουν συγκεκριμένη στάση πριν τη συντριβή του αεροπλάνου

Επιμέλεια: Newsroom
Ο πιο έμπειρος πιλότος του κόσμου αποκαλύπτει γιατί οι επιβάτες παίρνουν συγκεκριμένη στάση πριν τη συντριβή του αεροπλάνου
Τους λόγους που η επιβάτες πρέπει να παίρνουν συγκεκριμένη στάση όταν το αεροπλάνο είναι έτοιμο να πέσει, εξήγησε ένας έμπειρος πιλότος.

Σε αρκετές ταινίες με πτώσεις αεροπλάνων βλέπουμε τους επιβάτες να παίρνουν μια συγκεκριμένη στάση λίγο πριν την συντριβή. Κάτι που όπως αποδεικνύεται μόνο τυχαίο δεν είναι.

Οι επιβάτες σκύβουν, τοποθετώντας τους αγκώνες στα γόνατα και με τα χέρια καλύπτουν το κεφάλι τους. Η στάση αυτή έχει εξήγηση, όπως αποκάλυψε στο LaDbible, ο Nick Eades, ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους στον κόσμο.

Ο πιλότος ανέφερε ότι είναι η στάση που ζητείται από τους επιβάτες να πάρουν όταν το αεροπλάνο είναι έτοιμο να πέσει. «Με τη στάση αυτή υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να σπάσει κάποιος τον αυχένα του. Προσπαθείς μα φέρεις το σώμα σε μια θέση τέτοια που θα υποστεί τη μικρότερη ζημιά», εξήγησε.

Στη συνέχεια διέψευσε τις φήμες ότι αυτή η στάση σκοτώνει πιο γρήγορα τους επιβάτες, ώστε να μην αισθανθούν πόνο κατά την πρόσκρουση και τη συντριβή. Ο πιλότος ξεκαθάρισε ότι η στάση αυτή σχεδιάστηκε για να σώζει ζωές και όχι για να επέλθει πιο γρήγορα ο θάνατος.