Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν (vid)
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα γύρω από τα έκτροπα της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, πριν τον προγραμματισμένο αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ των κιτρινόμαυρων με την Ντιναμό Ζάγκερμπ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ των κιτρινόμαυρων και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του 29χρονου οπαδού της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή, ανέδειξε την εγκληματική αμέλεια της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), η οποία, αν και γνώριζε την άφιξη των Κροατών, δεν έλαβε μέτρα, με αποτέλεσμα τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Οι 105 συλληφθέντες χούλιγκαν, μεταξύ των οποίων και Έλληνες οπαδοί, θα αρχίσουν αύριο (11/8) τις απολογίες τους, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον δολοφόνο του Μιχάλη, εξετάζοντας υλικό από κινητά τηλέφωνα και κάμερες ασφαλείας.

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των Ελλήνων συνεργών τους έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, αποτυπώνονται σε βίντεο που εξασφάλισε το MEGA.

 

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας στις 23:08 το βράδυ, φαίνεται ένα πλήθος οπαδών της ΑΕΚ να τρέχει πανικόβλητο για να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν που επιτίθονταν σε όποιον έβρισκαν στο διάβα τους.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται άνδρες να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ακολουθούμενοι από άλλους που φορούν κράνη και κρατούν ρόπαλα. Πολλοί από τους χούλιγκαν που κυνηγούν το πλήθος φαίνονται να κρατούν και να πετούν φωτοβολίδες. Λίγα λεπτά μετά από αυτές τις σκηνές, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής φαίνεται να πέφτει νεκρός.

Το υλικό αυτό, μαζί με άλλα στοιχεία, συλλέγεται και αναλύεται από τις αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες τόσο της δολοφονίας του 29χρονου όσο και των τραυματισμών που υπέστησαν οι παρευρισκόμενοι στη σκηνή