Χάος στην Αυστρία: Σούπερ μάρκετ έχει κλείσει για μέρες επειδή εντοπίστηκε δηλητηριώδης αράχνη που προκαλεί επώδυνη στύση

Επιμέλεια: Newsroom
Χάος στην Αυστρία: Σούπερ μάρκετ έχει κλείσει για μέρες επειδή εντοπίστηκε δηλητηριώδης αράχνη που προκαλεί επώδυνη στύση
Αν και οι βοηθοί κατάφεραν να σφραγίσουν τα κιβώτια με τις μπανάνες στο κατάστημα, η αράχνη εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερη, αφήνοντας τους αγοραστές σε αγωνία.

Ένα σούπερ μάρκετ στο Krems an der Donau της Αυστρίας, που βρίσκεται περίπου 45 λεπτά δυτικά της Βιέννης, αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του αυτή την εβδομάδα, αφού ανακαλύφθηκε ανάμεσα στις μπανάνες μια δηλητηριώδης βραζιλιάνικη περιπλανώμενη αράχνη, όπως αναφέρει το TMZ. Το κλείσιμο προκλήθηκε από τις ανησυχίες ότι ένα δάγκωμα από αυτό το θανατηφόρο πλάσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρατεταμένη και επώδυνη στύση.

Το εν λόγω σούπερ μάρκετ έκλεισε από την Τρίτη (8/8), μετά από ένα περιστατικό όπου ο υπεύθυνος του καταστήματος εντόπισε την μαυροκόκκινη αράχνη 8 εκατοστών. Αμέσως, κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για βοήθεια. Αν και οι βοηθοί κατάφεραν να σφραγίσουν τα κιβώτια με τις μπανάνες στο κατάστημα, η αράχνη εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερη, αφήνοντας τους αγοραστές σε αγωνία, σύμφωνα με τη Mirror.

Το δηλητήριο της βραζιλιάνικης αράχνης είναι γνωστό ότι έχει μια ενδιαφέρουσα παρενέργεια: προκαλεί στύση που μπορεί να επιμείνει για ώρες. Ωστόσο, όσοι πέφτουν θύματα του δαγκώματός της βιώνουν επίσης υψηλή αρτηριακή πίεση και εκτεταμένο σωματικό πόνο, δημιουργώντας έναν συνδυασμό δυσφορίας και φυσιολογικών αντιδράσεων.

Ο Dr. Romulo Leite από το Medical College of Georgia, ο οποίος έχει ερευνήσει εκτενώς αυτή την αράχνη, δήλωσε: «Η στύση είναι μια παρενέργεια που όλοι όσοι τσιμπήσουν από αυτή την αράχνη θα βιώσουν μαζί με τον πόνο και τη δυσφορία». Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι τελικά αυτό θα καταλήξει στην ανάπτυξη πραγματικών φαρμάκων για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας».