Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Προφυλακίστηκαν έξι εκ των κατηγορουμένων χούλιγκανς για τα αιματηρά επεισόδια

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Προφυλακίστηκαν έξι εκ των κατηγορουμένων χούλιγκανς για τα αιματηρά επεισόδια
Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας Έλληνας, ένας Αλβανός καθώς και 4 Κροάτες που βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων και απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής (11/8) ενώπιον των ανακριτών για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Σημειώνεται ότι οι απολογίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι κατηγορούμενοι από το μεσημέρι απολογούνται ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν οριστεί για να χειριστούν τη δικογραφία, ενώ η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση αναμένεται να γίνει γνωστή αργότερα.

Ένας από τους Κροάτες κατηγορούμενους αναφέρει: «Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα. Επιπλέον στην Αθήνα ήρθαμε να παρακολουθήσουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός – Μαρσειγ που δυστυχώς ματαιώθηκε εξαιτίας της σύλληψης μας».

Στην πλειοψηφία τους, οι Κροάτες κατηγορούμενοι έχουν τον ίδιο δικηγόρο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να δουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ. Κάποιοι εξ αυτών αρνούνται μάλιστα ότι έφτασαν στην Ελλάδα με το περιβόητο πλέον κονβόι που διέσχισε τα μισά Βαλκάνια και υποστηρίζουν ότι ήρθαν με αεροπλάνο και θα προσκομίσουν τα εισιτήρια.