Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Στη φυλακή και οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν για την αιματηρή σύγκρουση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Στη φυλακή και οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν για την αιματηρή σύγκρουση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι τριάντα από τους 105 κατηγορουμένους οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεκαοκτώ ακόμη άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του περιστατικού στη Νέα Φιλαδέλφεια προφυλακίστηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προφυλακισμένων στους τριάντα.

Μεταξύ των προφυλακισμένων είναι 28 Κροάτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν σθεναρά οποιαδήποτε συμμετοχή στη μοιραία επίθεση εναντίον του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι Κροάτες ύποπτοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια και ότι δεν είχαν σκοπό να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Αντίθετα, ισχυρίστηκαν ότι είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους. Ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής υποστήριξε ότι εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος και βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια για επαγγελματικά θέματα. Αντίστοιχα, ο 27χρονος Έλληνας δήλωσε ότι βρισκόταν στην περιοχή για μια προγραμματισμένη συνάντηση που σχετιζόταν με την αγορά μιας μοτοσικλέτας και οδηγήθηκε στη σκηνή από περιέργεια όταν άκουσε τη φασαρία.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (12/8) με την προσέλευση επιπλέον 30 κατηγορουμένων ενώπιον των ανακριτών, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (12/8) και της μεθεπόμενης (13/8), οι συλληφθέντες θα προχωρήσουν σε καταθέσεις σχετικά με τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Αύριο (12/8) η λήψη DNA

Παράλληλα, αύριο (12/8) θα ξεκινήσει η συλλογή δειγμάτων DNA από τους 105 συλληφθέντες που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Σύμφωνα με το νόμο, είχαν 48 ώρες προθεσμία από την έκδοση του διατάγματος να ζητήσουν, εφόσον το επιθυμούσαν, την παρουσία τεχνικού συμβούλου κατά τη διαδικασία συλλογής DNA.

Στη συνέχεια, θα γίνει σύγκριση του DNA του Μιχάλη με το γενετικό υλικό που έχει εξαχθεί από τους υπόπτους, μαζί με στοιχεία από τη σκηνή, όπως κηλίδες αίματος στα μαχαίρια.