Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι (vid)
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, και των τριών γκρουπ συλληφθέντων, που απολογήθηκαν για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη.

Στη φυλακή οδηγούνται όλοι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών και απολογήθηκαν επί τρεις ημέρες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Συνολικά αποφασίστηκαν 105 προφυλακίσεις από την Παρασκευή (11/8) μέχρι και σήμερα (13/8). 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και ένα άτομο από την Κροατία, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στη διαβίβαση της αστυνομίας, καθώς συνελήφθη αργότερα.

Για ένα ακόμη άτομο, έναν Έλληνα πολίτη που περιλαμβάνεται στη διαβίβαση, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του. Οι αρχές εικάζουν ότι εμπλέκονται και ορισμένοι Κροάτες που ενδεχομένως έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι που πέρασαν το κατώφλι των ανακριτών, αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στη βίαιη συμπλοκή. Ένας 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της κροατικής ομάδας ένθερμων οπαδών «Bad Blue Boys», υποστήριξε κατά την κατάθεσή του ότι είχε έρθει αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσει την ομάδα τους μετά την προπόνησή της.

Δήλωσε ότι ενώ βρίσκονταν εκεί, όντως δέχθηκαν επίθεση, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση και τη δολοφονία. Σημείωσε ακόμη ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διαπληκτισμούς, αλλά δεν είναι ο αρχηγός των «Bad Blue Boys».

Ομοίως, δύο Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη φονική επίθεση. Υποστήριξαν ότι είχαν ταξιδέψει οδικώς στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές, πήγαν στην Αθήνα, ήπιαν καφέ στο Σύνταγμα και στη συνέχεια αναχώρησαν για άλλο προορισμό.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 41 εντάλματα κράτησης για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα για όσους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι κατηγορούμενοι έχουν ομαδοποιηθεί σε ομάδες των 1-3 κρατουμένων. Οι πολυπληθέστερες ομάδες αποτελούνται από οκτώ άτομα που θα κρατηθούν στις φυλακές Αυλώνα και έξι που οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.