Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το λογισμικό που θα «δείξει» τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσούρη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το λογισμικό που θα «δείξει» τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσούρη (vid)
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο που αποτυπώνει την εικόνα του δράστη που ευθύνεται για τη δολοφονία του Μιχάλη

Νέα αποκαλυπτικά έγγραφα ρίχνουν φως στην άγρια επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Τα συγκεκριμένα έγγραφα δίνουν νέα στοιχεία για τη βάναυση επίθεση που πραγματοποίησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία οδήγησε με τραγικό τρόπο στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Συνολικά 105 άτομα έχουν ήδη συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο που αποτυπώνει την εικόνα του δράστη που ευθύνεται για τη δολοφονία του Μιχάλη. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σοκ τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί εργάζονται επιμελώς για τον εντοπισμό του δράστη που βρίσκεται πίσω από τον πρόωρο χαμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Τα stop-motion καρέ απεικονίζουν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να καταδιώκουν ανελέητα το 29χρονο θύμα, επιτιθέμενοι σε αυτόν με ρόπαλα και διάφορα αντικείμενα. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά των χούλιγκαν δεν είναι απολύτως ευδιάκριτα στα βίντεο λόγω της χρήσης μάσκας και κράνους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA , εξειδικευμένο λογισμικό χρησιμοποιείται από τα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανάλυση των βιομετρικών χαρακτηριστικών των ατόμων που απεικονίζονται στα βίντεο, με στόχο τον εντοπισμό του δολοφόνου. Το λογισμικό αυτό, μέσω της ανάλυσης εικόνας, μπορεί να αποκαλύψει:

  • Ύψος
  • Βάρος
  • Τύπος σώματος
  • Χαρακτηριστικά προσώπου

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας δίνει ελπίδα να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να έρθει στο φως η αλήθεια πίσω από αυτό το τρομακτικό περιστατικό.