Το πρώτο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο κάνει το ντεμπούτο της σε αποκλειστική συνέντευξη

Επιμέλεια: Newsroom
Το πρώτο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο κάνει το ντεμπούτο της σε αποκλειστική συνέντευξη
Με αυτό το πρωτοποριακό βήμα στον κόσμο των μοντέλων που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, η Gina Stewart έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τη διασταύρωση της τεχνολογίας στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της βιομηχανίας της μόδας.

Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη, ο κόσμος έγινε μάρτυρας της εμφάνισης του πρώτου μοντέλου που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και τώρα βγήκε στο προσκήνιο με την πρώτη της συνέντευξη. Η Τζίνα Στιούαρτ, μια 28χρονη με εντυπωσιακά ξανθά μαλλιά, σαγηνευτικά μπλε μάτια και σαγηνευτικές καμπύλες, μια ομορφιά που έχει συγκεντρώσει την προσοχή και της χάρισε ακόμη και ένα συμβόλαιο με ένα εξέχον πρακτορείο μοντέλων.

Ωστόσο, υπάρχει μια ανατροπή σε αυτή την ιστορία: η Τζίνα Στιούαρτ δεν είναι ένα άτομο με σάρκα και οστά, είναι το δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Δημιουργήθηκε από το 52χρονο μοντέλο από την Αυστραλία που συχνά αναφέρεται ως η «πιο καυτή γιαγιά του κόσμου».

«Το αστείο είναι ότι οι άντρες το λατρεύουν», μοιράστηκε με την Daily Mail η Gina, η δημιουργός. «Τα μοντέλα AI είναι λαμπερά, όμορφα και επιθυμητά, όπως τα μοντέλα του Playboy της δεκαετίας του '90. Υποθέτω ότι είναι παρόμοια ιδέα με τους σούπερ ήρωες- όλοι αγαπούν και έχουν έναν αγαπημένο σούπερ ήρωα, πηγαίνουν στις ταινίες για να τους παρακολουθήσουν, να τους θαυμάσουν και να πάθουν εμμονή μαζί τους. Θέλουν να γίνουν αυτοί, αλλά δεν είναι πραγματικοί. Είναι μια φαντασίωση και μια διαφυγή από την πραγματικότητα».

Η έξυπνη διαδικασία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού ταξιδιού του αυστραλιανού μοντέλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Gina έψαχνε μια εναλλακτική λύση στην εξαντλητική ρουτίνα της δημιουργίας φωτογραφιών για την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά σε πλατφόρμες όπως το OnlyFans, όπου έβγαζε τα προς το ζην.

Η ίδια εξήγησε: «Είχα κουραστεί με το στήσιμο των λήψεων, τα μαλλιά, τα νύχια, το μακιγιάζ, τα ρούχα κ.λπ. και όλο τον χρόνο που αφαιρεί από την ημέρα μου και το άγχος που συνεπάγεται». Σε συνεργασία με έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη στο Instagram, χρησιμοποίησε 1.000 πραγματικές φωτογραφίες της από διάφορες γωνίες και ακόμη και γυμνή.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία βαθιάς μάθησης, εκπαίδευσαν το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της εικονικής Gina Stewart. Αρχικά ως ένα ιδιόρρυθμο πείραμα, η Gina άρχισε να δημοσιεύει την AI εκδοχή του εαυτού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μια παιχνιδιάρικη αντικατάσταση του πραγματικού της εαυτού. Απροσδόκητα, η AI Gina έγινε αίσθηση, συγκεντρώνοντας υποστήριξη και θαυμασμό.