«Ξεκινά μια ομάδα φασαίων από τη πόλη να πάει να κάνει εναλλακτικό κάμπινγκ στο δάσος» δηλώνει πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Ξεκινά μια ομάδα φασαίων από τη πόλη να πάει να κάνει εναλλακτικό κάμπινγκ στο δάσος» δηλώνει πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής (vid)
Πολύ αρνητικά είναι τα στοιχεία που καταγράφει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών πυρκαγιών σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες από τις φωτιές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι φωτιές έκαψαν περισσότερα από 520.000 στρέμματα, ενώ κατά τη διάρκεια του Αυγούστου (έως την Τετάρτη, 23.08.2023) από τις πυρκαγιές έχουν καεί περισσότερα από 730.000 στρέμματα.

Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Γιάννης Σταμούλης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και αναφέρθηκε στα αίτια που προκαλούν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Κάποιο χεράκι συνανθρώπου μας έχει βάλει φωτιά. Τα τελευταία δέκα χρόνια 275.000 εμπρηστές βάζουν φωτιές είτε καίνε απορρίμματα είτε από σπινθήρες είτε καίνε καλλιέργειες. Είναι τρεις στους 100 ανθρώπους αυτής της χώρας που βάζουν φωτιά» ανέφερε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με αυτή τη διαβολεμμένη κατάσταση που έχεις αυτή τη στιγμή μια παραμικρή πυρκαγιά, γίνεται μέγα πυρκαγιά. Όπως λένε και τα παιδιά μου, ξεκινάνε μια ομάδα φασαίων, από την πόλη να πάει να κάνει εναλλακτικό κάμπινγκ στο δάσος, χωρίς να ξέρουν και ανάβουν μέσα στο δάσος φωτιά».