Σπαρτιάτες: «Όλα γίνονται για τα λεφτά, πίσω από τους εκβιασμούς υπάρχει ολόκληρη συμμορία» λέει ο Στίγκας

Newsroom
Σπαρτιάτες: «Όλα γίνονται για τα λεφτά, πίσω από τους εκβιασμούς υπάρχει ολόκληρη συμμορία» λέει ο Στίγκας
«Όλα γίνονται για τα λεφτά» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος, Βασίλης Στίγκας.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» αδειάζει τον επικεφαλής της, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης (31/08) χαρακτήρισε τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη «Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ενώ κατήγγειλε ότι είναι ο καθοδηγητής του κόμματός του.

Ο Βασίλης Στίγκας, που εμφανίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή ως «πρόεδρος χωρίς βουλευτές», αφού βρέθηκε μόνος του στα έδρανα, κατηγόρησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τους βουλευτές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ξένα κέντρα που παραπέμπουν σε «greek mafia» ή Δον Κορλεόνε.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βασίλης Στίγκας με επιστολή του διέγραψε τους βουλευτές Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

«Δεν είναι μόνο ένα άτομο που με εκβιάζει, υπάρχει ολόκληρη συμμορία από πίσω»

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» μίλησε στο LiveNews και είπε: «Θεώρησα ασέβεια το σημερινό συμβάν, που δεν ήρθαν στην Βουλή. Όταν θα πω αυτά που πρέπει να πω, πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Ζητούν συνέδριο του Κόμματος. Που έχει ακουστεί αυτό; Υπάρχουν όργανα». Στην ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιος μεθοδεύει τους βουλευτές, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είπε ευθέως: «Εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες. Δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα. Δεν είναι ένα άτομο, είναι ολόκληρη συμμορία πίσω από αυτά».

«Δεν μου έστειλε κανέναν ο Κασιδιάρης, πιθανόν κάποιοι να ήταν από το περιβάλλον του και ακόμη χειρότερα από το περιβάλλον της ‘Χρυσής Αυγής’» δήλωσε στη συνέχεια.

Στην ερώτηση γιατί τους δέχτηκε στο κόμμα του, απάντησε πως δεν τους ήξερε. «Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο και έχω γνωριμίες και ορισμένες και από την ‘Χρυσή Αυγή’ αλλά δεν έχω καμία πολιτική σχέση μαζί τους» εξήγησε ο κ. Στίγκας.«Όλα γίνονται για τα λεφτά, ξέρω τι σας λέω, κάτι το οποίο εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο» συμπλήρωσε.

Επίθεση «Σπαρτιατών» σε Στίγκα: «Είναι πιόνι της κυβέρνησης»

Οι 11 βουλευτές της ΚΟ του κόμματος κατηγορούν τον πρόεδρο Στίγκα,όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «μιλά για τακτικές μαφιόζων επειδή τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει» ενώ κάνουν λόγο για «παράσταση» στη Βουλή, «σκηνοθετημένη από την κυβέρνηση που τον χρησιμοποιεί ως πιόνι».

Αναλυτικά η δήλωση των 11 βουλευτών:

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;


Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ».