Νέα Φιλαδέλφεια: Τι αναφέρει η δικογραφία για τους Κροάτες χούλιγκαν και τι θα ζητήσει ο συνήγορος τους

Επιμέλεια: Newsroom
Νέα Φιλαδέλφεια: Τι αναφέρει η δικογραφία για τους Κροάτες χούλιγκαν και τι θα ζητήσει ο συνήγορος τους
Νέα στοιχεία για την εγκληματική δράση των Κροατών χούλιγκαν έρχονται στο φως από την εφημερίδα «Real News».

Οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, συνεχίζονται από τις Αρχές, 26 ημέρες μετά τη φονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ελλήνων συνεργών τους, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι 105 κατηγορούμενοι επιμένουν ότι είναι αθώοι, ισχυριζόμενοι ότι ήλθαν στην Ελλάδα με φίλους, χωρίς μαχαίρια ή άλλα όπλα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που φέρνει στο φως η εφημερίδα «RealNews», οι Κροάτες χούλιγκαν υποστήριξαν πως δέχτηκαν ξαφνικά επίθεση, όταν πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όταν οι ανακριτές ρώτησαν τους χούλιγκαν: «Με ξύλα, καδρόνια και ρόπαλα πήγατε να παρακολουθήσετε την προπόνηση;», εκείνοι δήλωσαν άγνοια για τα «πολεμοφόδια» που εντοπίσθηκαν και περιγράφονται αναλυτικά στο κατηγορητήριο.

Μαχαίρια, ξύλα με καρφιά, φωτοβολίδες, καδρόνια και μολότοφ

Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, καταγράφεται ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αναδιπλούμενο σουγιά, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, ακόμη έναν σουγιά, μήκους 17 εκατοστών, ένα κομμάτι ξύλου μήκους 52 εκατοστών, στο οποίο ήταν καρφωμένο άλλο κομμάτι ξύλου μήκους 20.5 εκατοστών, μία ξύλινη τάβλα μήκους 1.20 μέτρων και πλάτους 10 εκατοστών που έφερε καρφιά, τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 εκατοστών, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 1.18 μέτρων, δεκάδες ενεργοποιημένες φωτοβολίδες, βεγγαλικά καπνογόνα, κροτίδες, δύο ξύλινα καδρόνια συνολικού μήκους 86 εκατοστών, άλλο ένα μήκους 96 εκατοστών, ένα κομμάτι ξύλου μεγέθους 45 εκατοστών, ένας σιδερένιος σωλήνας μήκους 1.80 μέτρων, πέτρες και μπουκάλια γεμισμένα με πανιά, τα οποία ήταν ποτισμένα με εύφλεκτο υλικό.

Αλέξης Κούγιας: «Ίσως ο δράστης ή οι δράστες να μη βρεθούν ποτέ»

Παρά το «πλούσιο» οπτικό υλικό, μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αυτόν που μαχαίρωσε θανάσιμα τον Μιχάλη Κατσούρη. Σε όλους τους συλληφθέντες έχουν αποδοθεί οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς κατά τη συμπλοκή.

«Δεν επιθυμώ να γίνω προάγγελος κακών ειδήσεων, όμως, θεωρώ σχεδόν αδύνατο να ανευρεθεί ποιος αφαίρεσε τη ζωή του αείμνηστου Μιχάλη, σύμφωνα με την –έως τώρα– εξέλιξη της δικογραφίας και μετά την ολοκλήρωση σειράς ανακριτικών πράξεων. Μέχρι τώρα, ούτε βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν αποτυπώσει τη σκηνή της ανθρωποκτονίας, ούτε μαρτυρικές καταθέσεις υπάρχουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο Έλληνα που συνελήφθη μαζί με τους Κροάτες.

Μεταξύ των συλληφθέντων και δύο παίκτες της εθνική ομάδα χόκεϊ της Κροατίας

Στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών δε βοήθησαν ούτε και οι απολογίες των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο γνωστοί αθλητές, παίκτες στην εθνική ομάδα χόκεϊ της Κροατίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν όλοι οι Κροάτες υποστήριξαν ότι ήλθαν στην Ελλάδα για τον αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ.

Ο ένας παίκτης, ο Λέο Σελιτάι, 23 ετών, αποτελεί έναν από τους «αστέρες» του κροατικού χόκεϊ και στο παρελθόν, έχει αγωνισθεί και στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ότι συμμετείχε στα επεισόδια».

«Ήλθαμε να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, πριν από τον σημαντικό αγώνα. Όταν φθάσαμε στο γήπεδο, μία ομάδα μάς επιτέθηκε. Άρχισε να καίγεται ο τόπος, άκουγα φωνές, φοβήθηκα και κρύφτηκα στο πλάι, σε κάτι θάμνους. Όταν πέρασε όλη η φασαρία, πήγα στο ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα, ήλθε η Αστυνομία στο ξενοδοχείο και με συνέλαβε» είπε στις αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, ο δεύτερος κατηγορούμενος αθλητής του χόκεϊ, ο οποίος ασκεί και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, ήταν ανάμεσα στους Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα. Αυτός ισχυρίσθηκε ότι ήλθε στην Ελλάδα μαζί με έναν ακόμη φίλο του, μόνο για τουρισμό.

«Οι Κροάτες θα ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους»

Πριν από μία ημέρα (02/09), γνωστοποιήθηκε ότι οι Κροάτες ετοιμάζονται να ζητήσουν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες, θα υποβληθούν αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, με την καταβολή εγγύησης ή την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι δικοί μου εντολείς θα μισθώσουν διαμέρισμα, για να έχουν γνωστή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα».