Άστοχη δήλωση Καιρίδη: «Στην Ευρώπη μιλάμε για αυξημένη τιμή των τροφίμων, στην Αφρική δεν έχουν να φάνε» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Άστοχη δήλωση Καιρίδη: «Στην Ευρώπη μιλάμε για αυξημένη τιμή των τροφίμων, στην Αφρική δεν έχουν να φάνε» (vid)
Αναφερόμενος στις τιμές των τροφίμων και πώς αυτές επηρεάζονται τόνισε πως μπορεί η Ευρώπη να μιλάει για αυξημένα ποσά, όμως η Αφρική δεν έχει να φάει.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συζήτησης έκανε μια άστοχη δήλωση, αναφερόμενος στις τιμές των τροφίμων, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Στην Ευρώπη μιλάμε για αυξημένη τιμή των τροφίμων, στην Αφρική δεν έχουν να φάνε».

«Χθες συναντήθηκε με τον Πούτιν ο Ερντογάν, διεκδικεί μόνιμη θέση στο συμβούλιο ασφαλείας, θεωρεί τον εαυτό της εκπρόσωπου του μουσουλμανικού κόσμου, υπάρχουν όλα αυτά. Μην βαυκαλιζόμαστε ότι η Τουρκία έχει βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια. Προφανώς έχει και την οικονομική πίεση που την αναγκάζει σ' αυτού του τύπου τα θέματα. Εμείς παρακολουθούμε ακόμα και τα σιτηρά. Προσέξτε τις αλληλοδιαπλοκές που καμιά φορά εκφεύγουν από τον τρέχοντα διάλογο. Τα σιτηρά, που δεν φεύγουν από την Ουκρανία. Αυτό αν δημιουργήσει επισιτιστική κρίση στην Αφρική, που δημιουργεί ήδη. Διότι εμείς εδώ στην Ευρώπη μιλάμε για αυξημένες τιμές των τροφίμων, στην Αφρική μιλάνε "δεν έχουμε ψωμί". Είναι άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εδώ πιεζόμαστε, εκεί δεν έχουν να φάνε. Στο Σαχέλ που είχαμε οκτώ πραξικοπήματα, εμφυλίους πολέμους, και όλο αυτό το κακό που γίνεται και όπου φεύγει η Γαλλία. Παραδοσιακά γαλλόφωνες χώρες που ήταν υπό την επιρροή της Ευρώπης και μπαίνει η Κίνα, η Ρωσία και από κοντά και η Τουρκία, γίνεται γεωστρατηγική στο Σαχέλ. Και ό,τι γίνεται στο Σαχέλ δεν μένει στο Σαχέλ. Έρχεται στην Ιταλία, στην Λεμεσό και στην Πάφο. Χρειάζεται μια διαρκή εγρήγορση και εποπτεία», τόνισε συγκεκριμένα.

Το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο από το 09:19