Βίντεο ντοκουμέντο από το πλοίο «Super Star»: Εγκλωβισμένοι για τουλάχιστον 12 ώρες επιβάτες και πλήρωμα λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Επιμέλεια: Newsroom
Βίντεο ντοκουμέντο από το πλοίο «Super Star»: Εγκλωβισμένοι για τουλάχιστον 12 ώρες επιβάτες και πλήρωμα λόγω της κακοκαιρίας Daniel
Το πλοίο με 384 επιβάτες και 53 άτομα πλήρωμα δεν επιτρέπεται να μπει στο λιμάνι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Συνεχίζεται η παρατεταμένη ταλαιπωρία των 384 επιβατών του πλοίου «Super Star», το οποίο αναχώρησε χθες (5/9) το απόγευμα από το λιμάνι της Σκιάθου με προορισμό το Βόλο.

Το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Βόλου, αλλά η αστυνομία και οι λιμενικές αρχές δεν επιτρέπουν την αποβίβαση των επιβατών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ούτε την εκφόρτωση των 104 οχημάτων στα γκαράζ του.

Οι επιβάτες του πλοίου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους γιατί, πρώτον, οι αρχές γνώριζαν τα προβλήματα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, ωστόσο επέτρεψαν στο πλοίο να αναχωρήσει από τη Σκιάθο. Δεύτερον, το πλοίο δεν αναχωρεί για άλλο ασφαλές λιμάνι ώστε να επιτραπεί στους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, στις 9:12 μ.μ., οι λιμενικές αρχές ανέφεραν ότι το πλοίο είχε πρόβλημα με τον μηχανισμό της άγκυρας κατά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Σκιάθου. Για το λόγο αυτό, έπλεε με μειωμένη ταχύτητα προς Βόλο, παρότι οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν τα 7 μποφόρ.