Κακοκαιρία Daniel: Τραγική εικόνα 90χρονης πάνω σε τραπέζι για να μην πνιγεί (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κακοκαιρία Daniel: Τραγική εικόνα 90χρονης πάνω σε τραπέζι για να μην πνιγεί (vid)
Σοκαρισμένη είναι η κόρη μιας 90χρονης γυναίκας που βρίσκεται εγκλωβισμένη στον Παλαμά Καρδίτσας. Η ηλικιωμένη βρίσκεται πάνω από έξι ώρες πάνω σε ένα τραπέζι για να μην πνιγεί. 

Μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, εκφράζει κραυγή αγωνίας για την 90χρονη γιαγιά της που είναι εγκλωβισμένη λόγω της κακοκαιρίας Daniel και περιμένει κυριολεκτικά πάνω στο τραπέζι για πάνω από έξι ώρες, χωρίς φάρμακα και νερό.

«Υπάρχουν πολίτες που είναι πάνω από έξι ώρες με το νερό πάνω από τη μέση τους. Η γιαγιά μου βρίσκεται πάνω από το τραπέζι, είναι ΑμεΑ, είναι χωρίς φάρμακα, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς καμία βοήθεια. Περιμένει πάνω από έξι ώρες πάνω στο τραπέζι».

«Είμαστε καταμεσής της Ελλάδας και δεν μπορεί να έρθει ένα μέσο, μια βάρκα; Είμαστε στο έλεος του Θεού. Μιλάμε για λεπτά και για ώρες. Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσες ώρες στο νερό σίγουρα θα πάθει υποθερμία. Παίζουμε με τα λεπτά και τις ώρες».

«Τόσες ώρες έχουμε κουραστεί. Δεν αντέχουμε»

Η γυναίκα περιέγραψε ότι η οικογένεια της, ανάμεσα στους δύο μικρά παιδιά, είναι τις τελευταίες ώρες σε καρέκλες, πάνω στο νεροχύτη, καθώς το σπίτι τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας έχει πλημμυρίσει. Το χωριό είναι κοντά στον Παλαμά, όπου σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι έχουν ανέβει στις στέγες σπιτιών για να σωθούν από τα νερά που έχουν μετατρέψει σε λίμνες τους οικισμούς.

«Το νερό είναι μέχρι τον λαιμό. Έχουμε δύο μικρά παιδιά, 2 και 4 ετών. Πλημμυρίσαμε χθες στις 9 μ.μ., γέμισε το σπίτι», περιέγραψε η Άννα Κερδιτσιώτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν έχουμε ρεύμα, ούτε νερό. Βάλαμε καρέκλες πάνω στον νεροχύτη και είμαστε πάνω. Τόσες ώρες έχουμε κουραστεί, δεν αντέχουμε», συμπλήρωσε η γυναίκα.

«Μας είπαν ότι θα έρθει ελικόπτερο και γύρισε πίσω. Πήραμε την πυροσβεστική και μας είπαν να ανέβουμε στα τραπέζια, γιατί ο δρόμος είναι χαλασμένος», περιέγραψε η κ. Κερδιτσιώτη. Άλλοι κάτοικοι του χωριού, σημείωσε, πήγαν σε σπίτια που βρίσκονται ψηλότερα. «Με τα παιδιά δεν μπορούσαμε να φύγουμε, να το διακινδυνεύσουμε», εξήγησε η γυναίκα.