Λάρισα: Με μπουλντόζες πραγματοποιείται ο απεγκλωβισμός πολιτών

Επιμέλεια: Newsroom
Λάρισα: Με μπουλντόζες πραγματοποιείται ο απεγκλωβισμός πολιτών
Εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων εμφανίζουν, μετά τον κυκλώνα Daniel, οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας.

Η κακοκαιρία Daniel έχει χτυπήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κεντρικής Ελλάδας με τις περιοχές της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Θεσσαλίας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Οι εικόνες που έρχονται από την συνοικία του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας, η οποία πλέον εκκενώνεται από τους κατοίκους είναι αποκαρδιωτικές.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με τα λασπόνερα να έχουν φτάσει σε μεγάλο ύψος.

Είναι χαρακτηριστικός ο απεγκλωβισμός πολιτών από τον πρώτο όροφο οικίας, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να γίνει με άλλο τρόπο παρά με φορτωτή μπουλντόζας.

1

2

3

«Τέτοια πλημμύρα δεν την έχουμε ξαναδεί»

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα μοναδικό πλημμυρικό φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχουν ξαναζήσει. «Τέτοια πλημμύρα δεν την έχουμε ξαναδεί. Ζήσαμε και τον Ιανό, αυτό ήταν κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο...» λένε κάποιοι, στο πάρκο του Αγίου Θωμά, στη Λάρισα.

Πρόκειται για τη συνοικία με τις μεγαλύτερες ζημιές. Το νερό έχει καλύψει κατοικίες, αυτοκίνητα και μηχανήματα. Η κυκλοφορία σε όλους στους δρόμους προς τον Άγιο Θωμά και κατ' επέκταση προς Τρίκαλα και Καρδίτσα έχει διακοπεί.

Το ύψος του νερού δεν επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων και στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής και στο πάρκο του Αγίου Θωμά. Από χθες το βράδυ και σταδιακά, μέχρι και το πρωί, είχαν κοπεί και το νερό και το ρεύμα.