Ήχησε το 112 σε Λάρισα και Μαγνησία: Νέο μήνυμα για εκκένωση περιοχών

Επιμέλεια: Newsroom
Ήχησε το 112 σε Λάρισα και Μαγνησία: Νέο μήνυμα για εκκένωση περιοχών
Οι κάτοικοι των χωριών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος και Καλαμάκι κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας και της Λάρισας για το ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι κάτοικοι των χωριών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος και Καλαμάκι κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Μάχες με την πλημμύρα δίνει και σήμερα (9/9) η Πολιτική Προστασία στη Λάρισα σε έναν αγώνα ενίσχυσης των αναχωμάτων του Πηνειού ποταμού στα όρια της πόλης και απομάκρυνσης πληθυσμού από περιοχές που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.


Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Ομορφοχώρι στο Κιλελέρ προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Πλατύκαμπο λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Πυροσβέστες και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι και από δυνάμεις του στρατού και από ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε τρία επίπεδα.