Συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση εννέα ατόμων με Super Puma: Σε διαρκή εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση εννέα ατόμων με Super Puma: Σε διαρκή εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού (vid)
Συγκλονίζουν τα βίντεο από την διάσωση εννέα ατόμων στην Κόρδα Καρδίτσας από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων. 

Ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τους απεγκλωβισμούς ατόμων στη Θεσσαλία. Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης εννέα ατόμων από τον Παλαμά Καρδίτσας

Μεταξύ των ατόμων, τα οποία το Super Puma, διέσωσε από ταράτσα σπιτιού όπου είχαν ανέβει για να διασωθούν, είναι και δύο παιδάκια.

Σε περιοχές της Καρδίτσας που βυθίστηκαν κάτω από λάσπες και νερά, δυνάμεις του στρατού συνεχίζουν να επιχειρούν, απεγκλωβίζοντας τον κόσμο από τις ταράτσες.

Στον Δήμο Παλαμά και στα χωριά Μεταμόρφωση, Βλοχός, Αστρίτσα, Μαραθέα και Ριζοβούνι η καταστροφή είναι βιβλική και οι ζημιές στις υποδομές είναι ανυπολόγιστες, ενώ συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών στην Π.Ε. Καρδίτσας, όπου εκτυλίσσονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες πόνο και θλίψη γι’ αυτά που έχουν υποστεί, αλλά και για την επόμενη μέρα.

Οι περιοχές είναι χωρίς ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Αρχές ή με συγγενικά τους πρόσωπα. Υπάρχουν ανάγκες για πόσιμο νερό, φάρμακα και φαγητό.

Από τον Δήμο Μουζακίου άρχισε η διανομή εμφιαλωμένου νερού και τροφίμων στους κατοίκους της περιοχής, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του κυκλώνα «Daniel».

Ως κέντρο διανομής για όλους τους δημότες ορίστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.