Κόβουν την αλυσίδα της άγκυρας του Fast Ferries Andros: Τελειώνει η ταλαιπωρία για τους επιβάτες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κόβουν την αλυσίδα της άγκυρας του Fast Ferries Andros: Τελειώνει η ταλαιπωρία για τους επιβάτες (vid)
Πηγές από το Λιμενικό Σώμα ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή δύτες προσπαθούν να κόψουν την αλυσίδα της άγκυρας, ώστε να καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο έχει ασφαλιστεί από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας, ενώ μια ομάδα δυτών καταβάλλει προσπάθειες να απεμπλέξει την αλυσίδα από την άγκυρα άλλου πλοίου που τυλίχθηκε γύρω από την προπέλα του Fast Ferries Andros, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή δύτες προσπαθούν να κόψουν την αλυσίδα της άγκυρας, ώστε να καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι.. Επιπλέον, το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε ότι έχει μεταφερθεί φαγητό στους επιβάτες του πλοίου, ενώ θα σταλούν και φάρμακα.

Μετά το περιστατικό με την εμπλοκή των προπελών του επιβατηγού πλοίου, εκατοντάδες επιβάτες του Fast Ferries Andros παραμένουν εγκλωβισμένοι από το πρωί του Σαββάτου (9/9). Η κατάσταση δεν έχει ακόμη επιλυθεί και οι δύτες που αξιολογούν την κατάσταση δεν έχουν δώσει σαφή εικόνα της κατάστασης.

Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Mega, αναφέροντας ότι το θέμα παραμένει άλυτο και οι δύτες εξακολουθούν να αξιολογούν την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε μπορεί να υπάρξει λύση.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος αρνήθηκε να σχολιάσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση μετά την επιτόπια αξιολόγηση από τους δύτες. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ένταση 6 μποφόρ, η οποία είναι αυξημένη από την προηγούμενη ένταση 7-8 κατά τις πρωινές ώρες.