Στον 42χρονο που αγνοείται πέντε μέρες ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Παγασητικό: Είχε χαθεί μπροστά στα μάτια του γιου του

Επιμέλεια: Newsroom
Στον 42χρονο που αγνοείται πέντε μέρες ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Παγασητικό: Είχε χαθεί μπροστά στα μάτια του γιου του
Ο 42χρονος παρασύρθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να σωθεί.

Το άψυχο σώμα που βρέθηκε στα νερά ανοιχτά της Μικράς Τρίκερι, στον Παγασητικό Κόλπο, ταυτοποιήθηκε ως αυτό του 42χρονου Σταμάτη Καραμανώλα. Η ανακάλυψη αυτή ακολουθεί το τραγικό περιστατικό που συνέβη όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης το πρωί της Τρίτης, με μάρτυρα τον 17χρονο γιο του, ο οποίος από θαύμα κατάφερε να γλιτώσει.

Οι ζοφερές λεπτομέρειες του περιστατικού αποκαλύπτουν την οδυνηρή δοκιμασία που εκτυλίχθηκε. Σύμφωνα με το gegonota.news, όλα ξεκίνησαν όταν ο Σταμάτης Καραμανώλας πήρε τη μοιραία απόφαση να διασχίσει το ορμητικό ρέμα. Σύμφωνα με τον γιο του, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με κάποιον για βοήθεια, ενώ ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Τελικά, ο άνδρας κατάφερε να οδηγήσει το όχημα πάνω σε ένα δέντρο, μπλοκάροντάς το ουσιαστικά. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια οδήγησε στο να σπάσει το πίσω παρμπρίζ, επιτρέποντας στο νερό να πλημμυρίσει ολόκληρο το αυτοκίνητο. Δεν μπορούσαν πλέον να παραμείνουν στο εσωτερικό, οπότε βγήκαν από το όχημα.

Ο γιος περιέγραψε πώς, μέσα στα νερά, σκαρφάλωσε με κάποιο τρόπο στην οροφή του αυτοκινήτου. Παρ' όλα αυτά, το ρεύμα ήταν τόσο ισχυρό που παρέσυρε τον πατέρα του. Τελευταία φορά άκουσε τον πατέρα του να λέει ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο. Το ποτάμι παρέσυρε το αυτοκίνητο στο ρεύμα και όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία, ο γιος πήδηξε σε ένα κοντινό χωράφι. Κατάφερε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολούθησαν προσπάθειες διάσωσης, με μια μπουλντόζα να χρησιμοποιείται για την ανατροπή του οχήματος με την ελπίδα να βρεθεί παγιδευμένος από κάτω. Δυστυχώς, αυτή η απεγνωσμένη προσπάθεια δεν απέδωσε θετικά αποτελέσματα.