Blue Horizon: Ο ύπαρχος αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη

Επιμέλεια: Newsroom
Blue Horizon: Ο ύπαρχος αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon στην εισαγγελία Πειραιά για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon στην εισαγγελία Πειραιά σχετικά με τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.

Όσον αφορά τον υποπλοίαρχο, ο οποίος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο, θα δώσει κατάθεση μέσα από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, αφού οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αναμένεται να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας για να καθορίσουν την ποινική τους μεταχείριση.

Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου, οι οποίοι υπέβαλαν όλοι δήλωση υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και στη συνέχεια να χάσει τη ζωή του.

Ακόμη ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο σε βάρος του πλοιάρχου, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη επέμβαση στη θαλάσσια κυκλοφορία.

Κατά την υπεράσπισή του, φέρεται να υποστήριξε ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανονισμούς, όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε άτομο στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την άλλη πλευρά, ο υποπλοίαρχος κατά την υπεράσπισή του φέρεται να υποστήριξε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ως ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο" φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν "γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».