Αυτά είναι τα iPhone 15, iPhone 15 Pro και τα νέα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2

Αυτά είναι τα iPhone 15, iPhone 15 Pro και τα νέα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2
Όλα όσα ήρθαν στο προσκήνιο από την παρουσίαση της αμερικανικής εταιρείας.

Η αρχή στο event της Apple έγινε με το Apple Watch και η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε ένα video με ανθρώπους που γλίτωσαν από τα χειρότερα, χάρη στις ειδοποιήσεις που προσφέρει η δημοφιλής σειρά smartwatches. Ο Tim Cook άρχισε την ομιλία του με ενημερώσεις για τα Mac, αν και δεν είναι αυτά τα προϊόντα που θα ήταν στο επίκεντρο του event. Αναφορά έγινε σε κάποια σχόλια χρηστών που τα έχουν ήδη προμηθευτεί, ενώ σημειώθηκε και το Apple Vision Pro και δηλώσεις προγραμματιστών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

Τα Apple Watch Series 9 ξεκίνησαν επί της ουσίας την εκδήλωση με τον Jeff Williams να αναλαμβάνει την πρώτη παρουσίασή τους. Ο επεξεργαστής S9 επιβεβαιώθηκε και είναι ο πιο ισχυρός που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για συσκευή της κατηγορίας, καθώς και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας που θα φτάνει τις 18 ώρες. H οθόνη θα είναι αρκετά πιο φωτεινή (2000 nits) και βελτιωμένο θα είναι και το Digital Crown. Το Double Tap είναι μια νέα λειτουργία των Apple Watch, αφού με ένα χτύπημα δύο δακτύλων, ο χρήστης θα μπορεί να εκτελεί διάφορες λειτουργίες, όπως πχ. να απαντάει σε μια εισερχόμενη κλήση. Θα γίνει διαθέσιμο στους χρήστες τον επόμενο μήνα. Τα νέα ρολόγια είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον με μεγάλο ποσοστό τους κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά στο εσωτερικό και εξωτερικό τμήμα.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Apple Watch Ultra 2. Η βασική του αλλαγή είναι η οθόνη με φωτεινότητα 3000 nits και η μπαταρία με διάρκεια έως και 72 ώρες στο Low Power Mode. Η Apple ανακοίνωσε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των νέων ρολογιών που ξεκινάει από τις 22 Σεπτεμβρίου. Το Apple Watch Series 9 θα πωλείται από τα 399 δολάρια και το Apple Watch Ultra 2 στα 799 δολάρια.

Apple Watch Ultra 2

Η παρουσίαση συνέχισε με τα iPhone 15. Τα νέα τηλέφωνα της απλής σειράς θα έρχονται σε 5 χρώματα με οθόνες OLED Super Retina και διαγώνιους 6.1 και 6.7 ιντσών. Η κεντρική κάμερα θα είναι 48MP και θα υποστηρίζει καλύτερες λήψεις από τα περσινά μοντέλα και εγγραφή video σε έως και 4Κ ανάλυση. Το Portrait Mode προσφέρεται βελτιωμένο και από πλευράς επεξεργαστή τα «απλά» τηλέφωνα θα έχουν τον περσινό A16 επεξεργαστή των iPhone 14 Pro. Η φωνή του χρήστη μεταφέρεται πιο καθαρά με τη λειτουργία απομόνωσης φωνής και οι λειτουργίες υποστήριξης μέσω δορυφόρου έρχεται για 2 χρόνια με κάθε νέο iPhone 15. Η θύρα USB-C επιβεβαιώθηκε για τα νέα iPhone 15, καθώς και η νέα έκδοση των AirPods Pro με τη σχετική θύρα.

Tα νέα τηλέφωνα έρχονται σε τιμή από τα 799 δολάρια για το απλό μοντέλο και τα 899 δολάρια για το iPhone 15 Plus (με χωρητικότητα 128GB).

iPhone 15

Τα iPhone 15 Pro ακολούθησαν με επιβεβαίωση όλων των φημών για οθόνες 6.1 και 6.7 ιντσών, κατασκευή από τιτάνιο, λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη και το action button στη θέση του διακόπτη mute. Η οθόνη των «επαγγελματικών» τηλεφώνων είναι Super Retina XDR με υποστήριξη ProMotion, Extreme Dynamic Range και Always-On Display. Η κεντρική κάμερα είναι 48MP με μεγαλύτερο αισθητήρα και γενικότερα καλύτερη απόδοση και σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές του χαμηλού φωτισμού. Οι άλλες δύο είναι 12MP telephoto και 12MP ultrawide.

Το iPhone 15 Pro θα πωλείται στις 22 Σεπτεμβρίου με τιμή από τα 999 δολάρια (χωρητικότητα 128GB) και το iPhone 15 Pro Max από τα 1199 δολάρια (χωρητικότητα 256GB). Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν και για τα δύο μοντέλα από σήμερα.