Γεωργιάδης για κακοκαιρία Daniel: «Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν»

Επιμέλεια: Newsroom
Γεωργιάδης για κακοκαιρία Daniel: «Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν»
Ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την επόμενη μέρα στην Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel αλλά και τα μέτρα που θα πάρει άμεσα η ελληνική πολιτεία για την ανακούφιση της κοινωνίας μίλησε ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω. Όπως ήμασταν παρόντες στην πανδημία και δώσαμε χρήματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να μείνουν όρθια, έτσι θα είμαστε και τώρα και πολύ περισσότερο. Είμαστε πάνω από τα προβλήματα. Ξέρουμε ότι έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά και θα είμαστε δίπλα τους. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα καιρικά φαινόμενα. Αυτό είναι πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σε ερώτημα για το αν υπήρχε έλεγχος στους περιφερειάρχες για τη σωστή απορρόφηση των κονδυλίων ο υπουργός απάντησε: «ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και από τους συμπολίτες τους που τους ψηφίζουν ή τους καταψηφίζουν». Στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Για να εκλέγεται ο κ. Αγοραστός τόσα χρόνια στην περιφέρεια λέτε να μην έκανε τίποτα; Συζητάμε ότι έφταιξε ο Αγοραστός για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 1.000 ετών;»

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε ότι «αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν».