Ξέγνοιαστος τύπος έκανε SUP όταν ξαφνικά τον περικύκλωσε ο «δεύτερος μεγαλύτερος καρχαρίας» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ξέγνοιαστος τύπος έκανε SUP όταν ξαφνικά τον περικύκλωσε ο «δεύτερος μεγαλύτερος καρχαρίας» (vid)
Με μια απρόσμενη συνάντηση βρέθηκε αντιμέτωπος ένας νεαρός στη Σκωτία, όταν κατά της θαλάσσιας βόλτας του με το SUP, αντιρίσε ένα πτερύγιο να αναδύεται από το νερό.

Στα ήσυχα νερά στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, στο λιμάνι Dunbar του East Lothian, ο Jacob Allen ξεκίνησε αυτό που περίμενε ότι θα ήταν μια συνηθισμένη μέρα πάνω στη σανίδα του. Δεν ήξερε ότι αυτή η εξόρμηση θα γινόταν ένα αξέχαστο ραντεβού με ένα από τα πιο υπέροχα πλάσματα του ωκεανού, τον δεύτερο μεγαλύτερο καρχαρία στον κόσμο.

Ο 28χρονος κάτοικος του Dunbar είχε αποτολμήσει να βγει στο νερό, αναζητώντας παρηγοριά και ίσως μια ματιά στα θαύματα που συχνά κρύβει η θάλασσα. Καθώς γλιστρούσε μέσα στα αστραφτερά νερά, μια αίσθηση γαλήνης τον κατέκλυσε. Η φύση του επιφύλασσε μια έκπληξη που θα άφηνε ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη του.

Ο Allen αφηγήθηκε τη στιγμή που θα έμενε για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του, λέγοντας: «Έφυγα από το λιμάνι και είχα κάνει κουπί μόλις 20 λεπτά, όταν παρατήρησα κάτι μέσα στο νερό». .

 

Σύντομα παρατήρησε όχι έναν αλλά δύο καρχαρίες που έκαναν βόλτες με χάρη στα νερά κάτω από αυτόν. Αυτά τα κολοσσιαία πλάσματα, αν και τεράστια σε μέγεθος, είναι γνωστά για την ευγενική τους φύση και δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο. Ωστόσο, όταν ένας από τους καρχαρίες άρχισε να τον πλησιάζει, ο Allen δεν μπορούσε παρά να νιώσει μια έξαρση ανησυχίας.

«Τότε ένας από τους καρχαρίες άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος μου προς τη δική μου κατεύθυνση, γεγονός που με έκανε να νιώσω λίγο ανήσυχος στην αρχή», παραδέχτηκε. Κατάλαβε ότι η διατήρηση της ψυχραιμίας ήταν από τους βασικούς παρ'αγοντες για να μην ενοχλήσει το θηρίο. Ο χρόνος, οι καιρικές συνθήκες και η απουσία ισχυρών ρευμάτων λειτουργούσαν υπέρ του.

Οι καρχαρίες που κολυμπούν είναι πράγματι ευγενικοί γίγαντες του βυθού. Το κολοσσιαίο μέγεθός τους μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό, αλλά η κύρια διατροφή τους αποτελείται από πλαγκτόν και μικρά ψάρια, όχι ανθρώπους. Η μεγαλειώδης παρουσία τους στους ωκεανούς του κόσμου είναι μια απόδειξη των θαυμάτων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια, μια υπενθύμιση ότι η θάλασσα είναι ένα βασίλειο μυστηρίου και μεγαλοπρέπειας.